SM-pilkin sääntöjä muutettiin – Nyt kalojen tappamista edellytetään, ei vain suositella

Sääntömuutoksen taustalla lienee tutkintapyyntö, jonka teki viime vuonna Keski-Suomen Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Teemu Torssonen.

Suomen Vapaa-ajan Kalastajien Keskusjärjestö on muuttanut SM-pilkkikilpailujen sääntöjä. Uusissa säännöissä todetaan, että kalat pitää tappaa välittömästi ennen talteenottoa. Uudet säännöt on päivitetty järjestön verkkosivuille 1. helmikuuta.

Uudistettujen sääntöjen mukaan "saaliiksi saatu kala edellytetään tapettavaksi välittömästi ennen talteenottoa".

Aiemmissa säännöissä kalojen tappaminen oli vain suositus.

Sääntömuutoksen taustalla lienee tutkintapyyntö, jonka teki poliisille viime vuoden tammikuussa Keski-Suomen Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Teemu Torssonen.  Torssosen mielestä Suomen Vapaa-ajan Kalastajien Keskusjärjestö syyllistyi eläinsuojelurikokseen aiheuttamalla kaloille kärsimystä. Torssosen mukaan järjestön pilkkisääntöjen suositusta ei toteutettu, eli kaloja ei tapettu välittömästi, vaan kalat tukehtuivat hitaasti ja kivuliaasti. Torssonen vaati viime vuoden SM-pilkin perumista. Poliisi ei ottanut tapausta tutkittavaksi, sillä se katsoi, että jokainen pilkkikisaan osallistuja vastaa siitä, että noudattaa kilpailussa lakia.

Tämän vuoden SM-pilkki kisataan huhtikuun 7. päivä Kuusamossa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .