SSR Group vahvistaa tytäryhtiönsä poliisitutkinnan tekaistuiksi epäillyistä konsulttipalkkioista

Verohallinto on pyytänyt poliisia selvittämään Salpausselän Rakentajien vastuuhenkilöiden toimia.

Asunto- ja toimitilarakentamiseen erikoistunut rakennuskonserni SSR Group vahvistaa poliisin tutkivan, onko sen tytäryhtiö Salpausselän Rakentajat kirjannut tekaistuiksi epäiltyjä konsulttipalkkioita yhtiön verovähennyskelpoisiksi kuluiksi. Näin ollen tiedon vahvistaa SSR Group, ei Salpausselän Rakentajat, kuten STT kirjoitti perjantaina 9.3.

Salpausselän Rakentajat on päijäthämäläinen rakennusliike, jonka ympärille on vuonna 2015 perustettu SSR Group -konserni.

STT kertoi keskiviikkona 7.3. Suomen Kuvalehden ja Ylen tietojen perusteella poliisin tutkivan lahjusepäilyä keskustataustaisessa Nuorisosäätiössä. Kuvalehden ja Ylen mukaan tutkinnassa selvitetään, onko Salpausselän Rakentajat järjestänyt satojentuhansien eurojen maksuja Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtajan Perttu Nousiaisen tilille.

SSR Group puolestaan vahvistaa poliisin tutkivan, onko sen tytäryhtiö Salpausselän Rakentajat kirjannut tekaistuiksi epäiltyjä konsulttipalkkioita yhtiön verovähennyskelpoisiksi kuluiksi. SSR Groupia edustavasta viestintätoimisto Tekiristä kerrotaan, että konsernin johdolla ei ole tällaista tiedossaan. Aiemmin STT kirjoitti, että yhtiöllä ei ole tällaisesta tietoa, mutta viestintätoimisto painottaa, että kyseessä on konsernin johto.

Hämeen poliisilaitos tiedotti jo tammikuun lopussa, että Verohallinto on tehnyt poliisille tutkintapyynnön, jossa pyydetään selvittämään, ovatko Salpausselän Rakentajat Oy:n toiminnasta vastuussa olevat henkilöt syyllistyneet verorikokseen. Rikosepäilyt liittyvät vuosiin 2015–2016.

Juttua korjattu: Yhtiönimet ja johdon rooli korjattu jutusta.

Oikaisu STT:n kotimaan juttuun rakennuskonsernin konsulttipalkkioiden epäselvyyksistä