STTK: Ei ansiosidonnaisen keston puolitukselle

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola vastustaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan keston puolittamista.

– Iso joukko joutuisi silloin toimeentulotuen varaan, Palola sanoo Keskisuomalaiselle.

Työttömyysturvan uudistamista ehdotti tammikuun lopussa ansiotuloreformissaan työryhmä, jossa oli mukana muiden muassa VATT:in ylijohtaja Juhana Vartiainen. Yksi ehdotuksista oli ansiosidonnaisen uudistaminen laajentamalla se kaikille työssä oleville mutta toisaalta puolittamalla työttömyysturvan kestoaika 500 päivästä 250 päivään. Myös SAK tyrmäsi puolittamisajatuksen tänään.

Toinen työryhmän ehdotus oli, että työttömyyskassan jäsenyys ei olisi kriteeri ansiosidonnaisen saamiselle.

– Työttömyyskassajärjestelmä on toimiva. On myös olemassa yksityisiä työttömyyskassoja, Palola huomauttaa.

Palolan mielestä työttömyysturvajärjestelmää on kehitettävä kolmikannassa ja uudet avaukset ovat tervetulleita.

Työmarkkinajohtaja kommentoi myös Keskisuomalaisen sunnuntaista uutista, jonka mukaan valtio on irtisanomassa työvoimaansa tänä vuonna kiihtyvästi.

– Olisi suotavaa, että valtio pidättäytyisi väen vähentämisestä irtisanomisilla näin työttömyysaikana, ettei pahenneta työttömyystilannetta.

Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) sunnuntaisesta ehdotuksesta lisätä paikallista sopimista Palola totesi, että Stubbin tuntemus aihealueesta on hieman heikkoa.

– Useimmat työ- ja virkaehtosopimukset mahdollistavat jo tällä hetkellä paikallisen sopimisen. Mutta se ei saa mennä sanelun puolelle, Palola vaati.

Uusimmat

Kotimaa

Loton pääpotti meni Tampereelle – tuoretta miljonääriä odotetaan Veikkauksen pääkonttorille

Naapuri kuunteli radiosta, kun viereisessä asunnossa ollut vankikarkuri uhkasi räjäyttää koko talon, ja silloin alkoi jännittämään – Lahden piirityksestä on 25 vuotta

"En voi hyväksyä sitä, että sokeasti tottelemme määräyksiä" – jyväskyläläinen hammaslääkäri kieltäytyi influenssarokotuksesta, nyt hän elää irtisanomisuhan alla

Rivitaloasunto palaa Salossa, koko talo evakuoitu

Nainen ja lapsi pelastautuivat palavasta kerrostaloasunnosta Porissa

Puolue painaa uurnilla jopa ehdokasta enemmän –  eduskuntavaalien henkilökeskeisyyttä usein liioitellaan, tutkijat arvioivat

Raskausdiabetesta sairastavien määrä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa

Aino Sallinen valittiin Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan kunniajäseneksi – Toivoo vaalikampanjointiin syvällisempää keskustelua koulutuksesta

Pelastuslaitos ehti onnettomuuspaikalle ennen hätäilmoitusta: huomasi Nelostiellä katolleen päätyneen auton matkalla toiselle kolaripaikalle – "Nelostie on todella liukas"

Teuvo Hakkarainen vaihtoi kohua aiheuttaneen tekstin kampanja-autonsa kyljessä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.