STTK näkee työaikalakiesityksen lykkäämisen sotkevan työmarkkinaneuvotteluita

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedotti aiemmin tässä kuussa, että tavoitteena on antaa eduskunnalle hallituksen esitys uudeksi työaikalaiksi ensi vuoden keväällä.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n hallituksen mielestä työaikalakiesityksen lykkääminen sotkee työmarkkinaneuvotteluita.

– Lain lykkääminen sotkee ikävällä tavalla käynnissä olevia työmarkkinaneuvotteluita. Liittojen pitäisi syksyn aikana solmia työ- ja virkaehtosopimuksia vailla käsitystä siitä, missä muodossa riitaisa työaikalakiesitys lopulta etenee eduskunnan käsittelyyn. Tämä heikentää sopimisen ilmapiiriä, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola sanoo tiedotteessa.

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedotti aiemmin tässä kuussa, että tavoitteena on antaa eduskunnalle hallituksen esitys uudeksi työaikalaiksi ensi vuoden keväällä.

STTK:n hallitus ei näe perusteita lakivalmistelun lykkäämiselle ja maan hallituksen olisikin sen mielestä pitänyt tehdä keskeiset linjaukset jo nyt. Palolan mukaan pahimmassa tapauksessa tässä synnytetään uutta riitaa työmarkkinajärjestöjen ja hallituksen välille.

Työaikalain kokonaisuudistusta selvittänyt kolmikantainen työryhmä sai mietintönsä valmiiksi kesäkuun lopussa eriävin mielipitein.

Työministeri Jari Lindström (sin.) totesi tuolloin olevansa pettynyt, ettei yksimielistä mietintöä syntynyt.

– Hallituksen tehtäväksi jää nyt ratkoa ne kohdat, joista työryhmä ei päässyt yksimielisyyteen, sillä työaikalaki on uudistettava paremmin nykyisen työelämän tarpeita vastaavaksi, Lindström sanoi tuolloin tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.