STTK näkee työaikalakiesityksen lykkäämisen sotkevan työmarkkinaneuvotteluita

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedotti aiemmin tässä kuussa, että tavoitteena on antaa eduskunnalle hallituksen esitys uudeksi työaikalaiksi ensi vuoden keväällä.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n hallituksen mielestä työaikalakiesityksen lykkääminen sotkee työmarkkinaneuvotteluita.

– Lain lykkääminen sotkee ikävällä tavalla käynnissä olevia työmarkkinaneuvotteluita. Liittojen pitäisi syksyn aikana solmia työ- ja virkaehtosopimuksia vailla käsitystä siitä, missä muodossa riitaisa työaikalakiesitys lopulta etenee eduskunnan käsittelyyn. Tämä heikentää sopimisen ilmapiiriä, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola sanoo tiedotteessa.

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedotti aiemmin tässä kuussa, että tavoitteena on antaa eduskunnalle hallituksen esitys uudeksi työaikalaiksi ensi vuoden keväällä.

STTK:n hallitus ei näe perusteita lakivalmistelun lykkäämiselle ja maan hallituksen olisikin sen mielestä pitänyt tehdä keskeiset linjaukset jo nyt. Palolan mukaan pahimmassa tapauksessa tässä synnytetään uutta riitaa työmarkkinajärjestöjen ja hallituksen välille.

Työaikalain kokonaisuudistusta selvittänyt kolmikantainen työryhmä sai mietintönsä valmiiksi kesäkuun lopussa eriävin mielipitein.

Työministeri Jari Lindström (sin.) totesi tuolloin olevansa pettynyt, ettei yksimielistä mietintöä syntynyt.

– Hallituksen tehtäväksi jää nyt ratkoa ne kohdat, joista työryhmä ei päässyt yksimielisyyteen, sillä työaikalaki on uudistettava paremmin nykyisen työelämän tarpeita vastaavaksi, Lindström sanoi tuolloin tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja ei tuomitse varapuheenjohtaja Jalosen fasismi-lausuntoa, mutta pitää sitä "typeränä ja huolimattomana"

Viron Nato-pataljoonan komentaja Lännen Medialle: Suomen konflikti Venäjän kanssa ei välttämättä suuntaisi Naton nopeita joukkoja Suomeen

Koronavirustilannetta ja torjuntatoimia arvioidaan tänään EU:n tartuntatautiasiantuntijoiden kesken

Pakettiauton ja henkilöauton törmäys sulki tien Kivijärvellä – yksi altistuneista pelastettiin autosta

Tehovalvonta Rovaniemellä paljasti: lähes kaikkien ulkomaisten linja-autoyritysten toiminnassa puutteita

Äiti meni raappaamaan auton ikkunoita, ovet loksahtivat kiinni – 3- ja 5-vuotiaat lapset jäivät sisälle

Tulevaisuudessa kerrostaloasukkaat maksavat vain omasta vedenkulutuksestaan eikä naapurin läträys näy omassa kukkarossa

Auto paloi omakotitalon pihassa Tikkakoskella, asukkaat evakuoitiin sammutuksen ajaksi – katso kuva

Yön uutiskooste: Kanariansaarten lentoliikenne palautumassa normaaliksi Teneriffaa lukuun ottamatta, Uutissuomalainen: Vanhustenhoidosta Valviralle tehdyt kantelut ja epäkohtailmoitukset lisääntyivät merkittävästi viime vuonna

Metsistä Suomen seurakunnille yli 20 miljoonan vuosituotot – Keuruulla miljoonametsät ovat paljon enemmän kuin tulonlähde

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.