Saarijärvelle iloinen uutinen tulevasta koulusta – ensimmäinen osa suurhankkeesta toteutunee odotettua halvemmalla

Saarijärven koulu- ja kulttuurikeskuksen ensimmäinen rakennusvaihe näyttää urakkakilpailutuksen perusteella toteutuvan odotettua halvemmalla hinnalla.

Eri urakkalajien kokonaishinta koulun ensimmäisestä osasta on noin 10,9 miljoonaa euroa. Kun mukaan lasketaan arvioidut rakennuttamis- ja suunnittelukustannukset sekä varaus lisä- ja muutostöille, kustannukset ovat noin 12,5 miljoonaa euroa. Summa alittaa kustannusarvion lähes 750 000 eurolla.

Ensin rakennetaan tilat yläkoululle, lukiolle, keittiölle ja ruokalalle, joka toimii myös kulttuurisalina. Rakennuksen bruttoala tässä vaiheessa on vajaat 5 800 neliömetriä. Rakennustyöt on määrä aloittaa tulevan kesän alussa ja saada valmiiksi ensi vuoden lopulla.

Ennen ensimmäisen osan valmistumista kilpailutetaan nykyisten ala- ja yläkoulurakennusten purku sekä uudisrakennuksen toisen vaiheen urakat.

Toisessa vaiheessa rakennetaan alakoulun sekä kansalais- ja musiikkiopistojen tilat ja liikuntasali. Tavoitteena on, että ne valmistuvat loppuvuodesta 2022.

Koko uudisrakennuksen kustannusarvio oli noin 28,7 miljoonaa euroa ja koko kouluhankkeen rahoitusvaraus 36 miljoonaa euroa.

Maanantaina kaupunginhallitus päätti kilpailutuksen perusteella esittää valtuustolle, että uuden koulun ensimmäisen vaiheen rakennusurakoitsijaksi ja samalla pääurakoitsijaksi valitaan Rakennus K. Karhu Oy ja sähköurakoitsijaksi Ajansähkö Oy.

Kaupunginhallituksen päätöksellä putkiurakoitsijaksi valittiin Caverion Suomi Oy ja ilmanvaihtourakoitsijaksi K.T. Tähtinen Oy.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .