Saarijärven Pylkönmäellä koko koulu ehkä väistötiloihin

Saarijärven Pylkönmäen alakoulussa kärsitään sisäilmaongelmista. Yksi koulun kolmesta opetusryhmästä on jo siirtynyt opiskelemaan Pylkönmäen entiseen kirjastoon.

Nyt mietitään muunkin kouluväen siirtämistä pois nykyisestä rakennuksesta. Yhtenä vaihtoehtona harkitaan väliaikaisten parakkiluokkien hankkimista koulun pihaan.

Saarijärven sivistyslautakunta käsittelee asiaa keskiviikkona. Pohjaesityksen mukaan sivistyslautakunta esittäisi tekniselle lautakunnalle, että se alkaisi välittömästi valmistella Pylkönmäen koko koulun ja varhaiskasvatuksen toiminnan siirtämistä väistötiloihin. Tilat tulisi olla käytettävissä viimeistään ensi syyslukukauden alussa.

Kuntotutkimuksen mukaan Pylkönmäen koulurakennuksessa on vaurioita muun muassa ala- ja yläpohjassa. Myös vesikatto olisi uusittava. Kevään aikana selvitetään, kuinka paljon koulun peruskorjaus maksaisi. Sen vaihtoehtona selvitetään uuden siirtokelpoisen elementtikoulun hankkimista.

Pylkönmäen koulunjohtaja Timo Jokinen toivoo, että vuonna 1995 valmistunut koulun liikuntasali voitaisiin joka tapauksessa säilyttää koulun ja kyläläisten käytössä.

Saarijärven kaupunginvaltuusto päättää kesäkuussa kaupungin kaikkien koulujen tulevaisuudesta eli siitä, millä kylillä ja missä tiloissa koulut toimivat. Silloin käytettävissä ovat myös tiedot keskustan koulujen viimeisimmistä kuntotutkimuksista.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .