Saarijärven kaupunginjohtaja ostaa seurakunnalta vanhan pappilan – kohde on jatkossakin avoinna kaupunkilaisille ja matkailijoille

Saarijärven kaupunginjohtaja Timo Rusanen ostaa puolisonsa Heta Oinaan kanssa Saarijärven seurakunnalta kaupungin keskustan kupeessa järven rannalla sijaitsevan Tarvaalan pappilan. He aikovat kunnostaa rakennuksen ja pitää sitä kotinaan sekä majoitus- ja ravitsemusalan yrityksenä.

Kirkkoneuvosto päätti torstaina esittää yksimielisesti kirkkovaltuustolle, että seurakunta myy pappilan päärakennuksen, saunan, autotallin sekä vajaan puolen hehtaarin maa-alan Rusaselle ja Oinaalle 235 000 eurolla. Kirkkovaltuusto kokoontuu syyskuussa. Sen jälkeen kauppa menee Lapuan tuomiokapitulin ja kirkkohallituksen vahvistettavaksi.

Tarvaalan pappilan 3,6 hehtaarin alueesta rakennuksineen oli mahdollista tehdä ostotarjouksia kokonaisuudesta tai osista. Kohteesta saatiin ainoastaan Rusasen ja Oinaan tarjous. Seurakunta pyrkii taloussyistä myymään kiinteistöjään, joita se ei itse käytä.

Päärakennuksen nykyisenä vuokralaisena on lounasravintola- ja juhlapalveluyritys, jonka vuokrasopimus päättyy vuodenvaihteessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .