Saarijärven museon remontti käynnistyy sittenkin – valitus kaupungin takauksesta peruttiin

Saarijärven museon peruskorjaus- ja laajennustyöt käynnistyvät sittenkin tänä syksynä.

Kaupunginvaltuutettu Harri Lehtinen (kok.) perui maanantaina valituksen, jonka hän oli tehnyt Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle. Valitus koski valtuuston kesäkuista päätöstä, jolla myönnettiin kaupungin takaus Kiinteistö Oy Saarijärven museotalon 1,5 miljoonan euron remonttilainalle.

Kaupungin takauspäätös oli remontin toteutumisen kannalta oleellinen, koska siihen myönnetty 750 000 euron valtion avustus edellytti lainalle takausta.

Museon peruskorjauksen ja laajennuksen kustannusarvio on 2,35 miljoonaa euroa. Heralan taidesäätiö osallistuu kustannuksiin 200 000 eurolla.

Museon kiinteistöyhtiön toimitusjohtajan Marko Moision mukaan urakoitsijoiden kanssa on keskusteltu, ja he ovat yhä valmiita sitoutumaan aiemmin neuvoteltuihin sopimuksiin. Alun perin rakennustyöt oli tarkoitus aloittaa jo elokuussa, mutta aloitus viivästyy siitä jonkin verran.

Valtion avustuksen ensimmäinen erä on haettava lokakuun loppuun mennessä, ja työt tulee aloittaa siihen mennessä.

– Siihen pyritään. Tarkempi aikataulu selviää tällä viikolla. Tavoitteena on, että remontti valmistuu ensi syksynä, Moisio totesi.

Saarijärven kaupunki omistaa museon kiinteistöyhtiöstä 50,1 prosenttia ja Mannilan taidesäätiö loput. Kaupungin maksut yhtiölle nousevat remontin myötä 80 000–100 000 eurolla vuodessa.

Viime viikolla Saarijärven kaupunginhallitus hyväksyi raportin museo-, matkailu- ja kulttuuripalvelujen uudesta toimintamallista ja sitoutui sen mukaisesti lakkauttamaan eläköitymisen myötä kulttuurisihteerin toimen. Näin säästetään vuosittain noin 50 000 euroa.

Kaupunginhallitus sitoutui myös raportissa esitettyihin toimenpiteisiin, joilla tavoitellaan vuosittain noin 50 000 euron lisätuloja.

Lehtinen perui valituksensa, koska hän katsoi kaupunginhallituksen päätöksen antavan riittävän vakuuden sille, etteivät valtuuston takauspäätöksen seuraukset enää merkittävästi vaaranna valituksessa mainittujen lakisääteisten tehtävien hoitoa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .