Saarijärven terveysasemaa remontoidaan 3 miljoonalla

Aikaa ei käytetty puheisiin, kun Saarijärven kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti terveysaseman rakentamis- ja investointipäätöksen. Kolme miljoonaa euroa maksavalla remontilla entisiin Helmiinan tiloihin saadaan 20-paikkainen kuntoutusosasto ja muita tiloja.

Tilat suunnitellaan niin, että niissä voidaan tarvittaessa tuottaa muitakin sosiaali- ja terveysalan palveluita.

Sote-yhtymävaltuusto päätti toukokuussa, että Saarikan asiakkaita Karstulassa palvelevaa kuntoutusosastoa ei siirretä Saarijärvelle.

Saarijärven terveysaseman remonttia ja muutostöitä kuntoutusosastoksi perustellaan sote-palveluiden maakunnallisella järjestämisellä. Maan hallituksen linjauksien mukaan maakunnilla olisi aiempia suunnitelmia vahvempi asema palveluiden tuotannossa.

Karstulassa on valmisteltu sote-keskusta ja uutta kuntoutusosastoa. Tarveselvityksen mukaan sote-keskuksen alustava kustannusarvio on 5 miljoonaa euroa, eikä se riitä kuntoutusosaston rakentamiseen.

Niin sanottu rajoituslaki estää tätä suurempien sote-investointien toteuttamisen ilman sosiaali- ja terveysministeriön lupaa.

Saarijärven terveysasemalle nyt esitettävän investoinnin kustannukset maksaisi osaston tuleva käyttäjä vuokrina. Muutostyöt merkitsevät myös sitä, että kaupungin ei tarvitse jatkossa maksaa Karstulan kuntoutusosaston vuokraa, jota laskutetaan Saarijärveltä 101 000 euroa vuodessa.

Remontin on tarkoitus käynnistyä ensi vuoden keväällä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .