Saarijärven uusi koulu etenee ratkaisuunsa valtuustoon – kaupunginhallitus näytti vihreää valoa jätti-investoinnille

Saarijärven kaupungin suurimmasta rakennushankkeesta, uudesta koulu- ja kulttuurikeskuksesta, odotetaan kaupunginvaltuustolta ratkaisevaa investointipäätöstä 22. lokakuuta.

Kaupunginhallitus päätti torstaina esittää valtuustolle, että koulun rakentamis- ja investointipäätös tehdään teknisen pääsääntöisesti lautakunnan tällä viikolla hyväksymien luonnossuunnitelmien mukaisesti. Uudisrakennuksen kustannusarvio on noin 28,5 miljoonaa euroa.

Hanke rahoitetaan leasingsopimuksella, jonka kustannusten enimmäismääräksi kaupungille on jo päätetty 36 miljoonaa euroa. Summa sisältää myös keskustan nykyisten koulujen purkamisen sekä niiden myyntihinnan takaisinmaksun rahoittajalle.

Irtaimiston ja toimintavarusteiden enimmäishinnaksi kaupunginhallitus esittää 2,2 miljoonaa euroa. Näiden osalta hankintasuunnitelma tuodaan hyväksyttäväksi myöhemmin.

Esityksen mukainen kolmekerroksinen uudisrakennus on kerrosalaltaan noin 12 500 neliömetriä. Se sijoittuu nykyisen koulukeskuksen alueelle.

Rakennuksen runkomateriaalina on teräsbetoni. Julkisivujen materiaaleina käytetään tiiltä ja puuta sekä katossa bitumikermiä eli huopakatetta.

Jos valtuusto hyväksyy kaupunginhallituksen esityksen, rakennustyöt alkavat ensi keväänä. Tavoitteena on, että loppuvuonna 2020 valmistuvat yläkoulun ja lukion tilat, keittiö sekä ruokala, joka toimii yleisötilaisuuksien kulttuuritorina.

Toisessa rakennusvaiheessa, jonka on määrä valmistua vuoden 2022 lopulla, tehdään tilat taito- ja taideaineiden opetukseen sekä kansalais- ja musiikkiopistoille.

Jo aiemmin on päätetty, että nykyisten Tarvaalan, Linnan ja Kolkanlahden kyläkoulujen oppilaat siirtyvät keskustan uuteen kouluun. Pylkönmäen ja Lanneveden kyläkouluilla on jo uudet nykyaikaiset tilat.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .