Saarijärven valtuusto myönsi takaukset – museon peruskorjaus ja uusi jäähalli toteutuvat vihdoinkin

Saarijärven museo peruskorjataan, ja kaupunkiin rakennetaan jäähalli. Näiden pitkään suunniteltujen hankkeiden toteutuminen varmistui maanantaina, kun kaupunginvaltuusto myönsi takaukset Kiinteistö Oy Saarijärven Museotalon ja Saarijärven Urheilukeskus Oy:n lainoihin.

Jäähallin takauspäätös meni läpi ilman soraääniä. Halliyhtiö oli kerännyt yli 60 000 euron osakepääoman, minkä valtuusto oli aiemmin asettanut takauksensa ehdoksi.

Valtuusto myönsi nyt yhtiölle kaupungin takauksen 550 000 euron pankkilainaan. Laina-aika on 15 vuotta. Halli rakennetaan nykyisen tekojään päälle. Yhtiö on saanut sitä varten aluehallintovirastolta 175 000 euron avustuksen.

Museon kiinteistöyhtiölle valtuusto myönsi kaupungin takauksen 1,5 miljoonan euron lainaan. Laina-aika on 20 vuotta. Museon peruskorjaukseen ja laajennukseen on saatu 750 000 euroa valtion tukea. Heralan taidesäätiön rahoitusosuus on 200 000 euroa.

Museotalo peruskorjataan, ja sen vanhentunut museotekniikka uusitaan. Museoon rakennetaan myös lisäsiipi, johon sijoitetaan teknisiä tiloja ja uusi näyttelytila. Sinne tulee pysyvä näyttely Saarijärven omista taiteilijoista ja historiasta.

Kaupunki omistaa 50,1 prosenttia ja Mannilan taidesäätiö loput. Remontin on arvioitu nostavan kaupungin vuosimaksuja kiinteistöyhtiölle 80 000–100 000 eurolla.

Ennen museota koskevaa takauspäätöstään valtuusto kuuli väliraportin työryhmältä, joka valmistelee kesäkuun loppuun mennessä uuden toimintamallin museotoimen, kulttuuritoimen ja matkailupalvelujen järjestämisestä.

Harri Lehtinen (kok.) olisi toivonut väliraportista varmempaa vakuutta siitä, etteivät kasvavat vuosimaksut museolle ole pois kaupungin lakisääteisten tehtävien hoidosta. Tällä perusteella hän esitti Risto Vesterisen (kok.) kannattamana takauspäätöksen siirtämistä, kunnes työryhmä saa esityksensä uudesta toimintamallista valmiiksi.

Äänestyksessä heidän lisäkseen päätöksen lykkäämistä kannattivat vain Esa Järvinen (kok.) ja Esa Oikari (kesk.), joten esitys kaatui äänin 27–4. Lehtinen jätti tästä eriävän mielipiteen.

Saarijärven valtuusto kiitteli ylijäämäistä tilinpäätöstä – huolenaiheena painaa työttömyys

Uusimmat

Kotimaa

Konneveden kirkkovaltuustossa tapahtui täydellinen muutos – Virtaset nousivat vaalivoittoon

Särkilammen maja Saarijärvellä aiotaan kunnostaa – kiinteistö tulee säätiöltä kaupungin omistukseen ja siirretään sitten yhdistykselle

Kyyjärven nuoret kävivät ahkerasti uurnilla – kirkkovaltuusto valittiin kolmen sopuvaalin jälkeen nyt äänestämällä

Kinnula vahvisti kärkipaikkaansa seurakuntavaalien aktiivisimpana koko maassa – Jyväskylä nousi isojen ykköseksi

Vikatikki Haapamäellä poltti rantasaunan maan tasalle

Saarijärven Säästökeskuksen yläkertaan suunnitellaan vuokrattavia majoitustiloja

Verkkoyhtiö tarvitsee lisää rahaa lyhentääkseen omistajakuntiensa takaamia lainoja

Jyväskylän kirkkovaltuuston nuorin haluaa pelastaa Huhtasuon kirkon

Kuusikymppinen mies kävi jälleen käsiksi alaikäiseen Jyväskylässä – taustalla useita tuomioita vastaavista rikoksista

Mansikkien ja mustikkien esi-isät saapuivat Suomeen Keski-Volgan aroilta ja Euroopan mantereelta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.