Saarikan kuntien yhteenlasketut sote-menot kasvoivat

Perusturvaliikelaitos Saarikkaan kuuluvat Saarijärven seudun kunnat maksoivat viime vuonna sosiaali- ja terveyspalveluistaan yhteensä 72,6 miljoonaa euroa. Se on 950 000 euroa eli 1,5 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Alkuperäinen talousarvio alittui kuitenkin 150 000 eurolla ja kesken vuotta korjattu talousarvio 1,1 miljoonalla eurolla.

Sote-kuntayhtymän jäsenkunnat vastaavat omien asukkaidensa palvelujen kustannuksista ja ovat asettaneet Saarikalle säästöpaineita.

Erikoissairaanhoidon kustannukset pienenivät edellisvuodesta 300 000 eurolla ja Saarikan vanhuspalvelujen kulut 500 000 eurolla. Parantuneen lääkäritilanteen vuoksi lääkäreiden palkkoihin käytettiin 600 000 euroa enemmän kuin vuonna 2014. Työttömyyden lisääntyminen kasvatti työmarkkinatuen kuluja.

Saarikan johtajan Mikael Palolan mukaan viime vuoden lopulla tehty päätös henkilöstön vähentämisestä ei juuri ehtinyt vaikuttaa tilinpäätökseen.

Karstulan, Kyyjärven ja Kannonkosken sote-kulut olivat ennakoitua pienemmät, Saarijärven ja Kivijärven taas suuremmat.

Juttua korjattu 18.37: Otsikkoa ja jutun alkua täsmennetty tiedolla, että kasvu koskee kuntien yhteenlaskettuja sote-menoja.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .