Sadan parhaiten ansaitsevan listalla vain kymmenen naista

Kymmenen eniten ansainneen naiset yhteenlasketut tulot ovat pienemmät kuin eniten tienanneen miehen.

Naiset eivät loista läsnäolollaan tulolistojen kärjessä. Vuoden 2017 verotietojen perustella sadan parhaiten tienanneen listalla on vain 12 naista ja yksi naisen nimellä oleva kuolinpesä. Naisten yhteenlasketut tulot viime vuodelta ovat vähemmän kuin eniten tienanneen peliyhtiö Supercellin toimitusjohtajan ja perustajan Ilkka Paanasen tulot yksin. Mikäli kuolinpesän tulot lasketaan mukaan, summa nousee seitsemän miljoonaa euroa Paanasen tuloja korkeammaksi.

Paanasen kokonaistulot olivat viime vuodelta noin 65 miljoonaa euroa, kun taas 12 eniten tienanneen naisen kaikki tulot ovat yhteenlaskettuina reilut 62 miljoonaa euroa.

Naisistakin eniten tienannut ei ole yksittäinen henkilö vaan kuolinpesä. Greta Helena Sandellin kuolinpesän tulot olivat viime vuonna 10 miljoonaa euroa. Kuolinpesä on tulolistalla sijalla 23.

Toiseksi eniten naisista tienasi julkisuudessa tuntematon Ulla Sjöström. Hän on tulolistalla sijalla 28 yhdeksän miljoonan euron tuloillaan.

Kymmenen eniten tienanneen naisen joukossa on muun muassa kolme Fromondia, jotka ovat Ehrnroothien ja von Julinien sukua ja omistavat muun muassa Fiskarsia.


 

Yli 8 000 miestä, alle 2 000 naista

Naiset eivät juuri astu miesten varpaille 10 000:n eniten ansainneen joukossakaan. Listalla on 8 037 miestä, joiden verotettavat tulot viime vuodelta olivat yhteensä 4,6 miljardia euroa. Näistä ansiotuloa oli kaksi miljardia ja pääomatuloa 2,6 miljardia euroa. Verovuoteen 2016 verrattuna miesten määrä eniten ansainneiden joukossa on hieman kasvanut. Vuonna 2016 listalla oli 7 992 miestä.

10 000 eniten tienanneen joukossa on naisia vajaa viidennes, 1 773, ja heitä on 66 vähemmän kuin edellisvuonna. Heidän yhteenlasketut tulonsa viime vuodelta olivat 0,8 miljardia euroa. Siitä ansiotuloa oli reilut 0,3 miljardia ja pääomatuloa reilut 0,5 miljardia euroa.

Kuolinpesiä 10 000:n tulokärjessä on 148 kappaletta. Niiden tulot yhteensä olivat reilut 100 miljoonaa euroa.

Naisen euro 83 senttiä

10 000 eniten ansainneen miehen tulot olivat keskimäärin noin 576 000 euroa. Naisten keskimääräinen tulo oli noin 476 000 euroa. Suurituloisimmillakin naisen euro on siis 83 senttiä.

Ansiotuloissa naisten ja miesten välinen palkkaero on vieläkin suurempi; suurituloisen naisen palkkaeuro on 71 senttiä. Pääomatuloissa sukupuoli vaikuttaa vähemmän, ja naisen euro onkin jo 91 senttiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.