Voimalassa häiriö: Sadat asiakkaat jäivät vaille lämpöä

Sadat Jyväskylän Energian (JE) asiakkaat jäivät vaille kaukolämpöä myöhään torstai-iltana. Syynä kello 22.59 alkaneeseen katkoon oli tuotantohäiriö Keljonlahden voimalaitoksella.

JE:n energiapäällikkö Petri Flyktman kertoo, että jakeluhäiriön tarkkaa laajuutta on vaikea arvioida, kun vika oli tuotantolaitoksen päässä, eikä jakeluverkossa.

– Arviolta tämä koski joitakin satoja asiakkaita, hän arvioi.

JE:n kaukolömpöverkossa on noin 4 500 käyttöpaikkaa. Yksi käyttöpaikka voi olla omakotitalo tai satojen asukkaiden iso kerrostalo. Viime yön katko koski siis mahdollisesti tuhansia jyväskyläläisiä.

Flyktmanin tiedossa ei ole, että katkosta olisi aiheutunut suuria haittoja.

– Rakennukset jäähtyvät tällaisella säällä todella hitaasti, joten tuskin on kylmä tullut. Käyttövedessä tämä on huomattu ehkä nopeammin, jos ei ole saanut lämmintä vettä hanasta. tosin kaukolämpöverkossa on paljon lämmintä vettä varastossa.

Flyktman tietää kertoa, että kaukolämmön jakelussa oli katkoksia ainakin Keljonkankaan–Myllyjärven suunnalla. Keskisuomalaisen tietojen mukaan katkoksia oli myös muun muassa Kortesuolla ja keskustassa.

– Saimme nopeasti käynnistettyä varalämpökeskuksia ympäri kaupunkia, Flyktman kertoo.

Myös Keljonlahden voimalan tuotanto saatiin yön aikana taas käyntiin.

Vain muutama asiakas otti yön ja aamun aikana yhteyttä JE:n päivystykseen. Flyktman arvioi, että tämä johtuu heidän omasta tiedotejärjestelmästään. Ellei asiakas ole erikseen ottanut tiedotepalvelua pois päältä, hän saa tekstiviestinä tiedon kaukolämpöhäiriöistä. Nyt tiedote lähetettiin kaikille kaukolämpöasiakkaille, koska häiriön laajuutta tai sijaintia ei tiedetty tarkasti.

– Yhteydenotot ovat huomattavasti vähentyneet tiedotejärjestelmän ansiosta, Flyktman sanoo.

Keskustassa asuva henkilö tosin kertoo Keskisuomalaiselle, että hän sai tiedotteen vasta puoli kahdeksalta aamulla, kun häiriöstä ja katkosta oli kulunut jo monta tuntia.

– Jos en olisi ollut nukkumassa, niin tiedotteista ei kyllä jäänyt vikailmoituksen tekeminen kiinni, hän ihmettelee hidasta tiedotusta.

Tämä ajoi Keljonlahden voimalan alas – "Kaukolämmön kannalta vakava juttu"

Uusimmat

Kotimaa

Pian alkavat puut kaatua moottoritien tieltä – Destia suunnittelemaan Kirri-Tikkakoski-väliä

Se on syksy nyt, sen kertovat kurkiaurat – juuri nyt on otollinen aika bongata valtavia muuttoparvia myös Keski-Suomessa

Jyväskylässä toimivan hotelli Paviljongin ravintolapäällikkö palkittiin S-ryhmän Ässäpäällikkönä

Ravintolan työntekijän epäillään puukottaneen työkaveriaan kaulaan ravintolassa Nurmijärvellä – nainen sai hengenvaarallisia vammoja

Jyväskyläläisten influenssarokotuksiin muutoksia – lapsiperheet ohjataan Palokkaan, pienille rokote sumutteena

Puola joutuu EU-tuomioistuimeen tuomareiden siirtämisestä eläkkeelle

Eriskummallinen varkaus Viitasaarella – yli satavuotiaasta rakennuksesta vietiin viisi hirrenpalaa keskeltä seinää

Uuraisilla yli puolet seurakuntavaalien ehdokkaista on uusia nimiä – ehdolla muun muassa kunnanvaltuuston puheenjohtaja

Kokoomuksen nokkamiehiä eroaa Helsingin Suomalaisesta Klubista, jos jäsenyys ei avaudu naisille – "Kuuntelen lähinnä oman vaimon mielipidettä", sanoo klubin puheenjohtaja

Puolustusministeri Niinistö: Lait kansallisen turvallisuuden varmistamiseksi kiinteistökaupoissa etenevät suunnitellusti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.