Sadat ihmiset jonottivat vuorokauden ajan myytävää muumimukia Jyväskylässä – "Tulin kahdeksalta jonoon"

Torstaina vuorokauden ajaksi myyntiin ilmestynyt muumimuki on hullaannuttanut suomalaiset.

Jyväskylän Viherlandiassa erikoismukia jonotti jo ennen aamuyhdeksää satoja ihmisiä. Iittala Outlet -myymälän ovet avautuivat kello yhdeksältä.

– Palokan Iiittalasta muumimukit loppuivat jo kello seitsemään mennessä. He avasivat ovet poikkeuksellisesti jo kuudelta, kertoo jonotusta seuraamassa oleva Keskisuomalaisen varapäätoimittaja Inkeri Pasanen.

Tänään myytävä muki julkistettiin muumien luojan, Tove Janssonin syntymäpäivän kunniaksi. Muumin päivän mukin tarkkaa valmistusmäärää ei ole kerrottu.

– Erikoismuki kiinnostaa. Monet jonottajat ovat kertoneet jonottavansa mukia jälkikasvunsa puolesta. Erityisesti nuoret keräävät mukeja paljon. On hyvin todennäköistä, että mukeja ei riitä kaikille jonottajille, Pasanen sanoo.

 

Muumimukit tulivat myyntiin puolilta öin muun muassa Arabian verkkokauppaan. Sieltä muki myytiin loppuun alta aikayksikön.

– Kahden aikaan yöllä onnistuin saamaan mukin verkkokaupasta. Facebookiin oli joku päivittänyt että nyt kannattaa yrittää. Tänne jonoon tulin vain appivanhempiani tapaamaan, kertoo Viherlandiassa jonottanut jyväskyläläinen Krista Kröger.

 

Keskustan kansanedustaja Aila Paloniemi kertoo tulleensa jonoon aamukahdeksalta. Jonotus palkittiin hieman ennen kymmentä, kun Paloniemi asteli onnellisena  ulos mukin kanssa.

– Olen vanha keräilijä, tein aikoinaan keräilyaiheista ohjelmaakin.

Jyväskyläläinen Kaarina Pulliainen kertoo olevansa muumi-fani.

– Kerään myös muita muumi-tuotteita. Yritin ostaa mukia verkosta, mutta sivut kaatuivat koko ajan heti avautumisen jälkeen puolen yön aikaan. Kävin Palokassa kahdeksan aikaan ja kuulin vartijalta,  että mukit oli myyty seitsemään mennessä. Ostan kaksi, jos saan mutta en usko enää että saan kun näkee tämän ihmismäärän. Toisen pitäisin itse ja toisen möisin, Pulliainen kommentoi.

Fanien lisäksi paikan päällä on jonottajia bisnesmielessä. Kerralla mukeja voi ostaa kuusi kappaletta. Hintaa mukilla on noin 30 euroa.

– Eräs mies kertoi ostaneensa kuusi mukia ja kauppasi niitä heti jonottajille 300 euron hintaan, Inkeri Pasanen kertoo.

Myös netissä mukien jälleenmyynti on alkanut heti aamuyöstä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .