Sade peruutti yliopiston näyttävän promootiokulkueen Jyväskylän keskustassa

Jyväskylän yliopiston kymmenes varsinainen koko yliopiston yhteinen promootio sekä näyttävä promootiokulkue järjestetään tänään lauantaina.

Promootiokulkueen oli tarkoitus marssia Jyväskylän yliopiston päärakennukselta kaupunginkirkkoon promootiojumalanpalvelukseen kello 15.30 alkaen, mutta sade pilasi suuunnitelman. Kello 15 maissa tuli tieto, että kulkuetta ei järjestetä ja osallistujille järjestetään bussikuljetus kirkkoon.

Promootioakti ensin

Yliopiston tiedekunnat promovoivat lauantain promootioaktissa kunniatohtoriksi henkilöitä, jotka ovat ansioituneet työelämässä, yhteiskunnallisissa tai tieteellisissä tehtävissä.

Humanistis-yhteiskuntatieteellisestä tiedekunnasta uusia kunniatohtoreita ovat professori Donatella Della Porta ja professori Scott Jarvis.

Yliopiston kauppakorkeakoulusta promovoidaan professori, dekaani Philip Vergauwen, kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnasta professori Kenneth Pugh ja Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen.

Liikuntatieteellisestä tiedekunnasta kunniatohtorin arvon saavat professori Jaakko Kaprio ja ministeri Lauri Tarasti.

Matemaattis-luonnontieteellisestä tiedekunnasta kunniatohtoriksi vihitään akateemikko Risto Nieminen ja professori Peter Butler.

Promootioon osallistuu lisäksi promovoitavia maistereita ja tohtoreita.

Kaikkiaan promovoidaan noin 90 tohtoria ja 110 maisteria. Kaikkiaan lauantaina järjestettävään promootioaktiin osallistuu lähes 700 henkilöä, ja se on yliopiston suurimpia juhlia.

Juhlallisuudet jatkuvat koko viikonlopun. Promootioon valmistauduttiin jo perjantaina seppeleensitojaisilla ja miekanhiojaisilla. Lauantaina järjestetään itse promootioakti, kulkue, juhlajumalanpalvelus sekä illallistanssit Paviljongissa.

Sunnuntaina ohjelmassa on risteily Päijänteellä sekä promootion karonkka.

Jyväskylän yliopiston ensimmäinen promootio järjestettiin vuonna 1969. Sen jälkeen promootioita on ollut vuosina 1984, 1990, 1996, 2000, 2004, 2009, 2013 ja 2016.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .