Sairaalan potilastietojärjestelmästä päätetään huhtikuussa

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin asiakas- ja potilastietojärjestelmästä päätetään sairaanhoitopiirin hallituksen kokouksessa 27. maaliskuuta. Lopullisesti järjestelmän hankkimisesta päättää sairaanhoitopiirin valtuusto 12. huhtikuuta.

Perjantaina 15. maaliskuuta Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus käsitteli asiaa, mutta antoi vasta evästyksiä valmistelijoille lopullisia päätöksiä varten. Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on sitoutumassa uuteen potilastietojärjestelmähankkeeseen neljän muun (Essote, Sosteri, Siun Sote ja Vaasan sairaanhoitopiiri) kanssa. Uuden investoinnin kokonaisarvio kaikille viidelle on yhteensä noin 150 miljoonaa euroa. Tästä Keski-Suomen osuus olisi hiukan vajaat 50 miljoonaa euroa.

Asiakas- ja potilastietojärjestelmässä on huomioitava vielä sosiaali- ja terveyspalveluiden yhteisen ICT-järjestelmän hankinta- ja käyttöönottokulut. Nämä ovat yhteensä Keski-Suomen osalta arviolta 34 miljoonaa euroa ja kaikkien viiden maakunnan osalta yhteensä 105 miljoonaa.

Sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Leila Lindell (kesk.) toteaa, että käyttökulujen osalta uusi asiakas- ja potilastietojärjestelmä olisi suunnilleen yhtä kallis kuin nykyinen järjestelmä.

– Kustannukset nousisivat käytännössä vain niiden toiminnallisten osuuksien osalta, joita nykyisissä järjestelmissä ei ole, Lindell tähdentää.

Lindell kertoo, että hallitus evästi viime perjantain kokouk­sessaan virkamiehiä muun muassa siitä, että Keski-Suomen sairaanhoitopiiri voi toimia tulevan asiakas- ja potilastietojärjestelmän vastuuorganisaationa. Tämä kuitenkin edellyttää sitä, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirin taloudellinen vastuu rajoittuu projektissa suunniteltuun ja varattuun osuuteen järjestelmän investoinnista ja käyttöönotosta.

– Kustannusten jakamista koskevien sopimusten pitää olla hyvin selkeitä, Lindell sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .