Sairaanhoitopiiri teki talousasioista rikosilmoituksen

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus on tehnyt poliisille rikosilmoituksen sairaanhoitopiirin talousepäselvyyksistä. Sairaanhoitopiirin johtajaa epäillään virka-aseman väärinkäytöstä ja esteellisyyssäännön rikkomisesta.

Epäillyt väärinkäytökset kohdistuvat materiaalihallinnon selvitystyöhön ja tietojärjestelmähankintoihin. Johtajan epäillään allekirjoittaneen ja hyväksyneen sopimuksia sellaisten yhtiöiden kanssa, joiden osaomistajana on hänen oma poikansa. Sopimuksissa on mahdollisesti päätetty useiden satojentuhansien eurojen arvoisista hankinnoista.

Talousepäselvyydet paljastuivat Audiator Oy:n tekemässä tilintarkastuksessa. Hallitus sai tiedon asiasta runsas viikko sitten. Tämän jälkeen sairaanhoitopiirin johtaja hyllytettiin tilapäisesti virastaan.

Sairaanhoitopiirin johtaja kiistää epäselvyydet. Hän vaati asiakirjojen salassapitoa. Johtajan asianajaja Olli Siponen ei halunnut tänään kommentoida hallituksen ratkaisua.

Sairaanhoitopiirin johtaja on sairauslomalla ja jää eläkkeelle toukokuun lopussa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hän ei palaa enää virkaansa.