Sairaskohtaus myös Jyväskylän Twilight-ensi-illassa

Uusi Twilight-elokuva on aiheuttanut useita tajuttomuuskohtauksia myös Suomessa. Iltalehden mukaan eilen keskiviikkona kerrottiin, että Yhdysvalloissa elokuvan teattereissa nähneet ovat kärsineet epileptisistä kouristuksista.

Yksi kohtaus sattui Jyväskylän Finnkinossa elokuvan hieman puolen yön jälkeen alkaneessa ennakkonäytöksessä 18. marraskuuta.

Paikalla olleiden kahden katsojan mukaan salissa syntyi hämmennys, kun yhtäkkiä paniikissa oleva nainen alkoi huutaa yleisön joukosta apua.

- Apua huutaneen vieressä ollut nuori nainen oli pyörtynyt. Valot sytytettiin saliin ja ylemmällä rivillä istunut nainen kysyi, mikä on hätänä, yleisössä istuneet naiset kertovat Keskisuomalaiselle.

Ylemmällä rivillä istunut nainen antoi neuvon laittaa tajuton kylkiasentoon. Samaan aikaan toinen katsoja soitti ambulanssin.

- Jonkin ajan kuluttua tajuton kannettiin ulos salista aulaan. Yleisö odotti salissa niin kauan, että ambulanssi saapui.

Paikalla olleiden keskisuomalaisnaisten mukaan ambulanssin paikalle saapuminen tuntui kestävän pitkään. Elokuvateatterin salissa vallitsi epätietoisuus ja ihmetys tämän aikaa. Kun kohtauksen saanut saatiin ambulanssihenkilökunnan hoidettavaksi, elokuvaa päätettiin kelata taaksepäin. Elokuvaa kelattiin noin viiden minuutin verran.

Jyväskylän Finnkinossa elokuva saatiin lopputeksteille noin puoli tuntia aiottua aikataulua myöhemmin.

Ei synnytyskohtauksen aikana

Iltalehden uutisen mukaan Jyväskylän tapaus olisi sattunut kesken kohuttua synnytyskohtausta. Kohtauksessa kuvassa välähtelee punaista, valkoista ja mustaa, mikä asiantuntijoiden mukaan saattaa laukaista epileptisen kohtauksen niille alttiissa ihmisessä.

Yleisön joukossa istuneet naiset kertovat, että kyseessä ei ollut kyseinen synnytyskohtaus, vaan katsoja sai sairaskohtauksen huomattavasti aiemmin - dramaattisen kohtauksen aikana, kun elokuvan päähenkilön raskautta käsitellään.

Iltalehti kertoi torstaina, että saamiensa tietojen mukaan Suomessa ainakin kolme ihmistä on saanut sairaskohtauksen kesken Twilight - Aamunkoi -elokuvan näytöstä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.