Sairausuutiset eivät latistaneet tunnelmaa SDP:n kampanja-avauksessa – vaalivideossa Rinne hyppää bussikuskin paikalle

SDP:n eduskuntavaalikampanjan avaustilaisuus Helsingissä sujui lauantaina innostuneissa – ellei jopa hurmoksellisissa – tunnelmissa, vaikka puoluejohdosta kiirineet sairausuutiset ovat viime päivinä himmentäneet mielialoja demarileirissä.

Helsingin Clarion-hotellin suuri kokoussali täyttyi kerta toisensa jälkeen raikuvista suosionosoituksista, kun varapuheenjohtajat Sanna Marin ja Ville Skinnari, puoluesihteeri Antton Rönnholm, puoluevaltuuston puheenjohtaja Sirpa Paatero ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman esittelivät suurimman oppositiopuolueen vaaliohjelmaa.

Sali oli täynnä demareita eri puolilta Suomea, sillä kampanja-avauksen yhteydessä järjestettiin koko päivän mittainen koulutus puolueen eduskuntavaaliehdokkaille.

Riehakkaimmat aplodit kuultiin, kun esittelijät piikittelivät hallituspuolueiden edustajia ja hallituksen kompastellen edennyttä sote-uudistusta.

–  Iso, iso ero muiden puolueiden linjaan on se, että meillä julkinen puoli on se, joka vastaa ihmisten sosiaali- ja terveydenhuollosta, Sirpa Paatero sanoi ja sai yli 500-päisen yleisön räjähtämään suosionosoituksiin.

Lindtman puolestaan riehaannutti yleisöä palauttamalla mieliin ulkoministeri Timo Soinin (sin.) aborttikannanotot ja hallituspuolueiden epäselvän linjan suhteessa naisten oikeuksiin.

–  Suomalaiset ansaitsevat ulkoministerin, jolle naisten oikeudet eivät ole vain pelinappuloita ja kauppatavaraa, Lindtman muotoili.

Lindtman varoitti puoluetovereitaan siitä, että SDP:tä tullaan vaalikentillä ja -keskusteluissa haastamaan kovalla kädellä, koska "SDP on yhteiskunnan vahvin muutosvoima".

–  Onko koskaan historiassa ollut sellaista tilannetta, että muutoksentekijän rooli olisi ollut helppo? Jos kukaan ei suutu, mikään ei muutu, Lindtman summasi.

Myös kampanjastartissa esitelty SDP:n vaalivideo sai kokousyleisöltä innostuneen vastaanoton. Videossa bussia kuljettava puheenjohtaja Antti Rinne poimii pysäkiltä kyytiinsä joukon arkensa ongelmia pohtivia kansalaisia ja lausuu tässä yhteydessä puolueen kampanjasloganin "meillä taitaa olla sama suunta".

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .