Saitko vuoden 2017 äitiyspakkauksen? Bodyissa tukehtumisvaara, jos neppari irtoaa

Kelan mukaan äitiyspakkaukseen tuotteita toimittavat yritykset tekevät Kelan kanssa kirjallisen sopimuksen, jossa ne sitoutuvat tuoteturvallisuuteen.

Kela kehottaa tarkistamaan vuoden 2017 äitiyspakkauksissa olleiden bodyjen nepparikiinnityksen. Paksun sauman takia heikosti kiinnittyneet nepparit saattavat irrota ja aiheuttaa lapsille tukehtumisvaaran.

Harmaa-valkoraidallisen bodyn ja aakkosbodyn neppareiden tarkistus pitää tehdä sen jälkeen, kun bodyt on pesty ensimmäisen kerran. Vaikka vikaa ei ole ilmennyt kaikissa kyseisissä bodyissa, vaatteet on silti syytä arkistaa.

Jos nepparit irtoavat, tuote pitää poistaa heti käytöstä, Kela neuvoo. Asiakas saa virheettömän, korvaavan tuotteen olemalla yhteydessä Logistikas Hankinta Oy:hyn. Sittemmin neppareiden ompelutekniikkaa on muutettu.

Kelan mukaan äitiyspakkaukseen tuotteita toimittavat yritykset tekevät Kelan kanssa kirjallisen sopimuksen, jossa ne sitoutuvat tuoteturvallisuuteen. Tuotteiden on täytettävä EU:n ja Suomen lainsäädännön turvallisuusvaatimukset.

Tuotteet tarkistetaan ennen valintaa äitiyspakkaukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.