Saksanpaimenkoirat hyökkäsivät ohikulkijan kimppuun Laukaassa – omistajalle yli 2500 euron lasku

Kaksi kotinsa pihamaalta karannutta saksanpaimenkoiraa hyökkäsi 18-vuotiaan naisen kimppuun Laukaan keskustassa viime kesänä. Nainen oli ulkoiluttamassa omaa koiraansa, ja sai nostettua sen syliinsä, kun saksanpaimenkoirat juoksivat heidän luokseen. Toinen koirista puri naista ranteesta, hyppäsi hänen päälleen, kaatoi naisen maahan ja puri mahaan. Puremajälkien lisäksi nainen sai koiran kynsistä vammoja olkavarteen, olkapäähän ja reiteen.

Saksanpaimenkoirat omistava 35-vuotias laukaalaisnainen oli tapahtumahetkellä kotinsa sisällä kipeänä. Hän oli pyytänyt 7-vuotiasta lastaan hakemaan koiransa aitauksesta sisälle, mutta eläimet pääsivät karkaamaan lapselta.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi koiran omistajan järjestysrikkomuksesta ja vammantuottamuksesta 20 päiväsakkoon, joista maksettavaa tuli 120 euroa. Lisäksi nainen joutui korvaamaan uhrille 1 500 euroa kivusta, särystä ja kosmeettisesta sekä muusta tilapäisestä haitasta. Nainen joutui myös korvaamaan uhrin oikeudenkäynti-, sairaanhoito-, vaate- ja asianosaiskuluja yli 900 eurolla. Hän on toiminut aiemmin useita vuosia Suomen eläinsuojeluyhdistyksen eläinsuojeluneuvojana.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .