Saksasta kesällä lähetetty onnitteluviesti leijaili yli 2500 kilometriä – "Se on lentänyt ihan keskelle ei-mitään"

Siilinjärveläinen Sami Ollikainen ei ollut uskoa silmiään ollessaan kavereidensa kanssa metsästysretkellä lauantaina Varpaisjärvellä, Lapinlahdella. Lähellä Hetelampea, keskellä metsää lojui maahan pudonnut ilmapallo, johon oli kiinnitetty kortti.

– Näin jo kaukaa, että maassa on jotain ja piti mennä heti katsomaan, hän kertoo.

Kortista selvisi, että ilmapallo oli lähtenyt matkaan Saksan Aachenista kesäkuussa. Se oli matkannut arviolta yli 2500 kilometriä aina Lapinlahdelle asti.

– Se on lentänyt todella pitkän matkan ja ihan keskelle ei-mitään. On kyllä järkyttävän pieni todennäköisyys, että tällaista sattuisi kohdalle koskaan uudestaan. Tämä on varmaan harvinaisempaa kuin lottovoitto, Ollikainen ihmettelee.

Kortti on lähetetty matkaan 21. kesäkuuta. Kortti on tekstin perusteella peräisin hääparilta. Kortin lähettäjien nimet olivat hieman haalistuneet, mutta kortissa kehotetaan vastaanottajaa lähettämään kortti takaisin sulhaselle ja morsiamelle, jotta heidän toiveensa toteutuvat.

 

Ollikainen on yrittänyt löytää hääparia Facebookista onnistumatta. Sen sijaan hän on tavoittanut Aachenissa samalla kadulla asuvan henkilön, joka on luvannut toimittaa viestiä eteenpäin.

– Olisi ollut mahtavaa, jos olisi ollut mahdollisuus lähteä viemään kirje heille henkilökohtaisesti ovelle. Ihan varmasti kyllä yllättyvät tästä, Ollikainen nauraa.

Aachenin kaupunki sijaitsee lähellä Saksan ja Belgian rajaa, Kölnistä länteen päin. Kaupungissa asuu 260 000 asukasta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .