Salaisen tiedon vuodosta rikosilmoitus?

Valtuustoinfon asiat oli tarkoitettu vain luottamushenkilöille.

Saarijärven kaupunginhallitus päättää maanantaina, tekeekö kaupunki rikosilmoituksen virkasalaisuuden rikkomista koskevassa asiassa.

Virkarikosepäilys perustuu valtuustolle tarkoitetun suljetun infotilaisuuden tietojen välittämisestä valtuuston ulkopuoliselle henkilölle.

Vuoto tuli ilmi, kun Keski-Suomen käräjäoikeus käsitteli Ssyp Kiinteistöt Oy:n ja sen entisen toimitusjohtaja Kaisa Bäfverin välistä riita-asiaa. Yhtiö ja Bäfver olivat sopineet riita-asian ja tehneet sovintosopimuksen. Sopimuksesta ja asiakokonaisuudesta kerrottiin luottamushenkilöille tarkoitetussa tilaisuudessa.

Talous- ja hankintajohtaja Mirja Niemen valmisteleman pykälän mukaan salassa pidettävän asian tietojen välittäminen eteenpäin on vahingoittanut sekä tytäryhtiön että kaupungin mainetta.

Kaupunginjohtaja Timo Rusanen on selvittänyt tietovuotoa, mutta asiaan ei ole saatu selvyyttä. Kun kyse on rikoslain tunnusmerkit täyttävästä teosta, asian selvittäminen kuuluu poliisille.

Käräjäoikeus tuomitsi yhtiön maksamaan Bäfverille 80 000 euron korvaukset sovintosopimuksen rikkomisesta. Ssyp Kiinteistöt Oy on valittanut käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .