Salama sytytti Ylivieskassa omakotitalon – Hirvensalmella ladon

Jokilaaksojen pelastuslaitokselta arvioidaan, että salama olisi sytyttänyt noin 250-neliöisen omakotitalon katon palamaan.

Salamaa pidetään tuhoisan omakotipalon syynä Ylivieskassa Pohjois-Pohjanmaalla. Jokilaaksojen pelastuslaitokselta arvioidaan, että salama olisi sytyttänyt noin 250-neliöisen omakotitalon katon palamaan maanantaina iltapäivällä.

Tulipalossa ei sattunut henkilövahinkoja, vaikka yksi talon asukas olikin paikalla syttymisen aikaan. Hälytyksen tulipalosta teki ohikulkija.

Talon välikatto tuhoutui, ja talon sisälle aiheutui huomattavia savu- ja vesivahinkoja. Osa irtaimistosta saatiin pelastettua. Omakotitalo oli rakennettu vuonna 1999.

Maanantaina Suomessa jylisseet ukkoskuurot sytyttivät palamaan myös Hirvensalmella vanhan ladon. Noin 60-neliöisessä ladossa oli varastoistuna puutavaraa ja vuosimallin -51 traktori. Lato tuhoutui irtaimistoineen palossa täysin. Henkilövahinkoja ei sattunut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tuppurainen elpymisrahastosta: Suomi vie tavoitteitaan eteenpäin määrätietoisesti, mutta sopu on tärkein

Palokan senioritaloista evakuoitujen jatkoasumista selvitetään maanantaina: Rakennus- ja terveysvalvonta arvioivat, onko koteihin turvallista palata

Sää muuttuu viikon aikana sateisesta lähes helteiseksi

Keski-Suomessa raportoitiin sunnuntaina yksi uusi koronavirustartunta

Jyväskyläläisperheen kaksi lasta altistui koronalle Mannisenmäen päiväkodissa – äiti toivoo, että syyllistämisen sijaan muistettaisi riskit: "Eilen käytiin testissä ja nyt odotellaan"

Koronan vahvistama pyöräilybuumi näkyi kesäkuussa myyntipiikkinä – suuria poistomyyntejä ei välttämättä syksyllä nähdä

Sotilaspoliisi jatkaa Palokan senioritalon jälkivartiointia – uudelleen syttymisen mahdollisuutta ei ole vielä täysin poissuljettu

SPR järjesti ruokaa, vaatteita ja hygieniatarvikkeita Palokan tulipalosta evakuoiduille heti lauantaina – näin sinä voit auttaa

Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia

Sunnuntain jumalanpalvelus lähettiin suorana Tikkakosken kirkosta – katso tallenne

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.