Salapoltto siirtyi korvesta kotikeittiöön – Pontikkapannut porisevat edelleen

Ammattimainen pontikan valmistus on poliisin mukaan loppunut Suomesta lähes kokonaan, mutta harrastajia löytyy edelleen. He ovat tavallisesti keski-ikäisiä tai sitä iäkkäämpiä miehiä.

Sunnuntaisuomalainen tapasi kuusikymppisen Veijon, joka on keitellyt kotipolttoista nuoruudestaan asti.
Tämän päivän pontikkatehtailussa on samoja piirteitä kuin kannabiksen kotikasvatuksessa. Laitonta viinaa valmistetaan yleensä omiin tarpeisiin ja tutuille, ja ohjeita ja välineitä etsitään netistä.


Molempiin aineisiin liittyy halu kapinoida holhoavaksi koettua päihdepolitiikkaa vastaan. Pontikka onkin keski-ikäisten kannabis: laiton nautintoaine, jossa houkuttaa kielletyn hedelmän maku.


Lue lisää päivän Keskisuomalaisen Sunnuntaisuomalaisesta.