Salkkujako paransi mahdollisuuksia: Keski-Suomi saa uuden ministerin?

Keski-Suomen kansanedustajan Anne Kalmarin (kesk.) mahdollisuudet ministeriksi paranivat huomattavasti, kun Juha Sipilän (kesk.) muodosteilla oleva hallitus päätti pitää maa- ja metsätalousministerin tehtävän erillisenä. Maatalous- ja metsätieteiden maisteriksi kouluttautunut Kalmari olisi omiaan juuri tähän ministeritehtävään. Kalmari on ammatiltaankin maatalousyrittäjä.

Ennakkospekulaatioissa ounasteltiin maa- ja metsätalousministerin tehtävän yhdistämistä ympäristöministerin tehtävän kanssa, mutta keskiviikkona selvisi, että ympäristöministerin posti laitetaankin yhteen liikenneministerin tehtävän kanssa.

– Jos ympäristöministeri ja maa- ja metsätalousministeri olisi ollut yksi ja sama henkilö, tehtävä olisi todennäköisesti mennyt Kimmo Tiilikaiselle (kesk.), arvioi Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola.

Tiilikainen toimi aiemmin Matti Vanhasen (kesk.) toisessa hallituksessa 2007–2008 ympäristöministerini Paula Lehtomäen (kesk.) äitiysloman sijaisena runsaan puoli vuotta.

Kalmari, 47, olisi ministerinä ensikertalainen. Hän myös toisi keskustan ministeririvistöön tarvittavaa naisenergiaa – hallitukseen tavoitellaan sukupuolten tasapainoa naisten ja miesten välillä.

Keskusta saa pääministerin, ympäristö- ja liikenneministerin sekä maa- ja metsätalousministerin salkun lisäksi elinkeinoministerin, perhe- ja perusturvaministerin sekä kunta- ja uudistusministerin salkut.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .