Sami Hedberg teki maailmanennätyksen – 365 keikkaa vuodessa

Koomikko Sami Hedberg pääsi Guinnesin ennätystenkirjaan. Hedbergin nimissä on nyt maailmanennätys Eniten stand up -keikkoja vuodessa.

Mies teki vuodessa 365 keikkaa. Keikkoja kertyi jopa 2–3 päivässä ja niitä tehtiin ympäri Suomea. Kyseessä oli Hedbergin 10-vuotisjuhlakiertue.

Guinnes World Recordsin maailamnennätys olisi irronnut jo 200:lla yli tunnin pituisesella keikalla. Tämä täyttyi jo syyskuussa, mutta Hedberg ei tyytynyt tähän. Perjantainen keikka Hartwall Areenalla viimeisteli 365 päivän pituisen keikkaputken.

– Takana on uskomaton juhlavuosi, jonka aikana työtunteja ei laskettu. On ollut aivan mahtavaa nähdä vuoden aikana yli 100 000 nauravaa ihmistä. Maailman suurin stand up -kiertue on nyt ohi, ja ajatukseen siitä, että on ihan oikeasti ainutlaatuinen, ei ihan heti totu, Sami Hedberg kertoo.

Keikoista 309 täytti Guinnesin ennätyksen  kriteerit. Kaikissa ennätykseen hyväksytyissä tapahtumissa oli vähintään sata maksanutta katsojaa. Guinness World Recordsin virallinen valvoja Jamie Clarke luovutti Sami Hedbergille kiertueen päätöskeikalla todistuksen ennätyksen rikkomisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.