Sankarivainajia muistettiin Jyväskylässä: "Hieno ja arvokas tilaisuus"

Jyväskylän Vanhan hautausmaan sankarihautausmaa täyttyi ihmisistä torstaina aamupäivällä, kun itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia vietettiin perinteisellä seppeltenlaskulla sankarivainajien muistomerkille. Sankarivainajia muistivat seppeleillä kaupungin, seurakuntien, puolustusvoimien ja veteraanijärjestöjen edustajat.

Tilaisuuden musiikista vastasivat mieskuoro Sirkat ja Ilmavoimien soittokunta, seurakunnan hartauden piti seurakuntapastori Ville Tikkanen. Lisäksi Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41 kunnioitti sodissa menehtyneitä Hawkien ylilennolla.

– Tilaisuus sujui oikein hyvin, sääkin oli suosiollinen, Ilmasotakoulun apulaisjohtaja, everstiluutnantti Kai Naumanen kommentoi.

Aurinkoisessa pikkupakkasessa vietetty muistohetki keräsi hautausmaalle joitakin satoja ihmisiä, suurin piirtein saman verran kuin aiempinakin vuosina. Naumanen johti tilaisuutta nyt ensimmäistä kertaa.

– Tämä oli hieno ja arvokas tapahtuma, hän sanoi.

Vanhalla hautausmaalla on 423 sankarihautaa.

Tilaisuudessa lähetettiin myös seppelepartiot vakaumuksensa puolesta kaatuneiden ja Karjalaan jääneiden muistomerkeille.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .