Sankka lumipyry sekoittaa liikennettä etelässä ja lounaassa – ajokeli vaarallinen Keski-Suomessakin

Junat, bussit ja lentokoneetkin myöhästelevät.

Ajokeli on muuttunut erittäin huonoksi lumipyryn takia maan etelä- ja lounaisosissa. Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli on vaarallinen Ahvenanmaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Uudellamaalla, Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.

Muun muassa Liikennevirasto, Hätäkeskuslaitos ja Helsingin poliisi ovat varoitelleet erittäin kehnosta kelistä.

– Tänään on tärkeää höllätä kaasujalkaa ja pitää huolta sekä turvavälistä että ajovalojen toiminnasta, Helsingin poliisi tviittasi.

Myräkkä vaikuttaa myös joukkoliikenteeseen

Helsingin seudulla osa lähijunaliikenteen vuoroista perutaan. Syynä on tälle päivälle ennustettu runsas lumisade, kertoi VR eilen. A- ja K-junia aiotaan ajaa 20 minuutin vuorovälillä. VR:n mukaan liikenteeseen jääviä junia pidennetään.

Vuorovälien pidentämisellä pyritään varmistamaan, että junat kulkisivat aikataulussa ja että vaihteiden kohdalla olisi mahdollista tehdä lumitöitä.

Lisäksi Tikkurilassa ja Järvenpäässä saattaa olla raidemuutoksia.

HSL puolestaan kertoi, että lumimyräkkä saattaa aiheuttaa myöhästymisiä ja perumisia myös bussi- ja raitiovaunuliikenteessä. Matkustajia kehotetaan varaamaan normaalia enemmän aikaa liikkumiseen.

Lisätietoja liikennetilanteesta löytyy VR:n, HSL:n ja Liikenneviraston verkkosivuilta.

Finavian mukaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla on vaikean sään vuoksi käytössä vain yksi kiitotie. Lentoliikenteessä on rajoitteita. Yhtiö varoitti jo eilen, että liikenteessä on odotettavissa viivästyksiä tänään.

Finnair kertoo Twitterissä peruneensa muutaman lennon Helsinki-Vantaalta tältä päivältä kovan tuulen ja lumisateen takia. Yhtiö kertoo lisäksi, että kymmenisen lentoa viivästyy 15 minuutista kahteen tuntiin tänään.

Finavia kehottaa matkustajia seuraamaan oman lentoyhtiönsä tiedotusta. Ajantasaiset lentotiedot löytyvät Helsinki-Vantaan sivulta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Paljon puhuva kuva: Helsinki-Vantaalla vain yksi kiitotie käytössä rujon sään vuoksi

Finnair perunut muutaman lennon