Sanna Marin etätöihin ja koronatestiin varotoimenpiteenä – Kesärannassa työskennelleen lähipiirissä koronavirustartunta

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on jäänyt varotoimenpiteenä etätöihin Kesärannan virka-asunnossaan. Syynä on se, että Kesärannassa on viime viikon lopulla työskennellyt henkilö, jonka lähipiiriin kuuluvalla henkilöllä on eilen todettu koronavirustartunta.

Kyseinen henkilö ei ole Kesärannassa työskennellessään kohdannut pääministeriä, hänen perhettään eikä pääministerin esikuntaa.

Kesärannassa työskennellyt henkilö on edelleen oireeton. Myös pääministeri on oireeton ja voi hyvin. Hänet on testattu koronaviruksen varalta.

Pääministeri jatkaa töitään etäyhteyksien avulla. Torstaina hän osallistuu etäyhteydellä EU-ministerivaliokunnan kokoukseen, suuren valiokunnan kuulemiseen sekä Eurooppa-neuvoston videokokoukseen.

Kyselytunti olisi jäänyt väliin joka tapauksessa

Eduskunnan kyselytunnilla pääministeri ei ole torstaina paikalla. Päätös tästä oli tehty jo aiemmin. Se johtuu siitä, että kyselytunti olisi mennyt EU-huippukokouksen kanssa päällekkäin.

Valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikosken mukaan vielä ei ole tehty päätöstä siitä, kuinka kauan Marin jatkaa etätöissä.

– Hänet on testattu ja altistuksen mahdollisuus on äärimmäisen matala. Tämä on varotoimenpide, ettei oteta mitään riskejä.

Testin tulosta ei ole vielä saatu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.