Sari Essayah osallistui maahanmuuttoseminaariin Jyväskylässä – "Laittomaan oleskeluun ei pidä kannustaa"

Essayahin kritiikin kohteena oli Helsingin päätös tarjota paperittomille laajempia terveyspalveluja.

Kristillisdeomokraattien puheenjohtaja ja kansanedustaja Sari Essayah osallistui maahanmuuttopoliittiseen seminaarin lauantaina Jyväskylässä.

Seminaarissa Essayah kommentoi muun muassa Helsingin kaupungin päätöstä tarjota paperittomille maahanmuuttajille laajempia terveyspalveluja.

Paperittomilla tarkoitetaan maassa ilman oleskelulupaa asuvia ihmisiä.

Essayahin mukaan on mahdollista, että päätös pahentaa ihmskaupan tilannetta Helsingissä. Hän uskoo myös, että samalla laittomasti oleskelevien ja pimeän työvoiman määrä kasvaa.

– Laittomasti maassa oleskelevat ovat turvattomassa asemassa ja vaarassa ajautua ihmiskaupan uhreiksi. Laittomaan oleskeluun ei siksi pidä kannustaa.

– Suomessa kaikille kuuluu kiireellinen ja välitön sairaanhoito joka tapauksessa. Helsingillä on tietysti täysi oikeus tarjota erilaisia palveluita eri ihmisryhmille...Ihmiskauppaa käyvä voi luottaa, että julkiset palvelut pelaavat. Laillisesta työvoimasta taas tarvitsee maksaa kunnon palkan ja verojen lisäksi myös työterveyshuolto.

Laittoman oleskelun kitkemiseen Essayah tarjoaisi tehokkaampaa viranomaistoimintaa.

– On vaarallista, jos maahamme tietoisesti luodaan kaksoisstandardeja ja laittomaan maahanmuuttoon perustuvaa alakulttuuria. Näissä ihmiset ovat todella heikoilla. Tämä kehitys heikentää kasvavan rikollisuuden kautta kaikkien turvallisuutta. Laittomasti maassa oleskelua pitää tehokkaasti torjua.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .