Kuva: Sarjakuristaja jäi kiinni Alkossa sulkemisaikaan

Laukaan avovankilasta tiistaina paennut sarjakuristaja Michael Penttilä otettiin keskiviikkoiltana kiinni Vaajalan Alkosta Vaajakoskelta. Poliisin mukaan Penttilä otettiin kiinni yleisövihjeen perusteella.

Keskisuomalaiseen yhteyttä ottaneet silminnäkijät kertovat, että poliisi otti Penttilän tuntomerkkeihin täsmäävän miehen kiinni Alkosta sulkemisajan tienoilla.

– Noin kello 19.58 hän käveli kaveriani vastaan Vaajakosken Vaajalan Alkossa, ja hieman kello 20:n jälkeen hän tuli poliisisaattueella ulos, toinen silminnäkijöistä kertoo.

Vaajalan kauppakeskuksen pihalla tupakalla ollut mies kertoo hämmentyneensä pihaan ajaneista kolmesta poliisipartiosta. Hetkeä myöhemmin Penttilä talutettiin ulos kauppakeskuksesta kahden poliisin saattamana.

Penttilän kanssa samaan aikaan Alkossa asioinut silminnäkijä kertoo kiinnittäneensä huomiota siistinnäköiseen aurinkolaseihin ja pipoon pukeutuneeseen mieheen. Hän ei kuitenkaan tunnistanut Penttilää ennen kuin huomasi poliisipartiot Vaajalan kauppakeskuksen pihassa.

Poliisi tiedotti kello 20.31, että Penttilä oli otettu kiinni Vaajakoskelta ja että kiinniotto sujui rauhallisesti. Sisä-Suomen poliisilaitoksen tilannekeskuksesta Tampereelta vahvistetaan Keskisuomalaiselle, että kiinniotto tapahtui nimenomaan Vaajakosken S-marketin tuntumasta.

S-market ja Alko sijaitsevat Vaajalan kauppakeskuksessa Pandan tehtaan tuntumassa.

Penttilä ja hänen kanssaan paennut Tenho Långström ehtivät olla paossa noin vuorokauden. He pakenivat kauppareissun yhteydessä Jyväskylässä tiistai-iltapäivänä. Långström jäi keskiviikkoiltapäivänä kiinni junasta Ylivieskassa.

Sekä Penttilä että Långström jäivät kiinni yleisövihjeiden perusteella. Penttilä on tuomittu muun muassa kahden naisen ja 12-vuotiaan tytön kuristamisesta kuoliaaksi. Yksi uhreista oli hänen oma äitinsä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Vankilasta paennut sarjakuristaja kiinni Vaajakoskella

Toinen Laukaan vankikarkuri otettu kiinni junasta – sarjakuristaja jatkaa pakoaan

Törmäsikö 17-vuotias sarjakuristajaan Kirkkopuistossa? "Kysyi tietä Matkakeskukselle"

Poliisi julkaisi Jyväskylässä karanneen sarjakuristajan ja toisen vangin kasvot

Sarjakuristajan lisäksi karkasi toinen väkivaltarikollinen: "Vaarallisuutta vaikea arvioida"

Hän on Jyväskylässä karannut sarjakuristaja: uhreina oma äiti ja 12-vuotias

Vankilassa ollut sarjakuristaja lähti karkuteille Jyväskylässä