Sarjakuristajan lisäksi karkasi toinen väkivaltarikollinen: "Vaarallisuutta vaikea arvioida"

Laukaan avovankilasta paenneen sarjakuristajan lisäksi karkasi myös toinen väkivaltarikollinen. Toinen henkilö on 1980-luvulla syntynyt mies, jolla on väkivaltarikostaustaa, tapauksen tutkintaa johtava rikoskomisario Veli-Pekka Välisaari kertoi Keskisuomalaiselle keskiviikkona iltapäivällä.

Poliisi ei kertonut tarkemmin toisen karanneen tuntomerkkejä tai yksilöinyt hänen tekemiään rikoksia. Miehistä ei ole mitään merkkejä eilisen illan jälkeen.

– On mahdollista, että he ovat liikkeellä yhdessä. Pyrimme pääsemään heidän jäljilleen mahdollisimman nopeasti. Kyseessä ovat sellaiset henkilöt, että heidät on hyvä saada pikaisesti kiinni, Välisaari totesi.

Avovankilassa vasta vähän aikaa

Molemmat miehet olivat olleet Laukaassa vasta vähän aikaa, Laukaan avovankilan apulaisjohtaja Petri Laitinen kertoi.

– Vankien vaarallisuutta on hirveän vaikea lähteä arvioimaan. Heidät on sijoitettu avovankilaan sen perusteella, kuinka he ovat käyttäytyneet suljetussa vankilassa, Laitinen sanoi.

Niin sanottu sarjakuristaja lähti tiistaina ennen iltaseitsemää omille teilleen Laukaan avovankilan ostosreissulla Jyväskylän Prismassa. Hän ei palannut vankikuljetukseen kaupassakäynnin jälkeen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .