Tällainen on saunamaraton: sauno, kävele, sauno, ui, sauno...

Osallistujat ympäri Suomea heittivät löylyä kiukaalle 14 saunassa Korpilahdella.

Sarvenperän vuotuisella saunamaratonilla heitettiin löylyä tänään keskiviikkona Korpilahdella. Tapahtuman osallistujat jouduttiin arpomaan tänäkin vuonna, sillä toiveikkaita saunojia olisi ollut enemmän kuin maratonilla on paikkoja.

Vajaat 10 tuntia kestävällä maratonilla oli 85 osanottajaa, jotka kulkivat reittiä kahdeksan tai seitsemän hengen ryhmissä. Ryhmiä oli yhteensä 11.

Maratoonarit kävivät päivän aikana heittämässä löylyä 14 ulkosaunassa, joista yksi oli savusauna. Saunojen väliset matkat liikuttiin metsäpoluilla ja kyläteillä, joku saattoi jopa uida. Kävellen matkaa kertyi noin 10 kilometriä.

Suuria kantamuksia osallistujat eivät tarvinneet, sillä esimerkiksi ruokailut ja juomat kuuluivat 55 euron osallistumismaksuun.

– Tänne voi oikeastaan tulla vain uimapuku päällä ja pyyhe mukana. Kaikki on muuten valmista, järjestelyissä mukana oleva Seija Halinen naurahtaa.

Vaikka tapahtumaa kutsutaan maratoniksi, ei kyseessä ole kilpailu.

Tapahtumaan tullaan vuosittain ympäri Suomea, aiempina vuosina mukana on ollut myös ulkomaalaisia. Tällä kertaa Suomen ulkopuolelta mukana on yksi osallistuja.

– Tietysti tämä on meille ilo, että meille tullaan pidemmästäkin matkasta. On paljon ihmisiä, jotka ovat olleet täällä useita kertoja ja tulevat edelleen jos arpa suo. Kai se on jonkinlainen luottamuksen osoitus järjestelyihin, Halinen toteaa.

15. kertaa järjestettävä saunamaraton oli ensimmäistä kertaa osa Saunamaakuntaviikkoa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .