Sasi: Kosovo osoitti ulkopolitiikan johtamisongelmat

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Kimmo Sasin (kok.) mielestä hallituksen ja presidentin toiminta Kosovon tunnustamisessa on osoittanut ulkopolitiikan kaksipäisen johtamisen ongelmat. Sasin mukaan Suomen linjasta on syntynyt epäselvyyttä.

Sasi huomauttaa kannanotossaan, että hallitus oli ilmoittanut, että tunnustaminen tapahtuu mahdollisimman nopeasti ja kertonut suunnitellun aikataulun.

– Nyt presidentti on lykännyt aikataulua. Kosovon tunnustaminen ja tunnustamisen aikataulu ovat ulkopolitiikan keskeisimpiä kysymyksiä Euroopassa. Aikataulu heijastaa sitoutuneisuutta Kosovo-ratkaisuun.

Sasi muistuttaa myös, että presidentti ja valtioneuvosto ovat olleet viime aikoina erimielisiä ulkopolitiikan toimivaltarajoista.

– Annettaessa eduskunnalle esitystä valmiuslaiksi presidentti saneli hyvin poikkeuksellisella tavalla lausuman valtioneuvoston pöytäkirjaan.

Alkuvuoden tapahtumat osoittavat perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan mukaan selvästi, että ulkopolitiikan johtojärjestelmä ja sen ongelmat on selvitettävä perusteellisesti.

Uusimmat

Kotimaa

Kirjailija Heikki Peuraniemi, 84, saa suoneensa ainetta, jonka sisältöä hän ei tiedä – uusi tutkimushanke pyrkii pysäyttämään Alzheimerin taudin

Lähihoitajaksi voi vielä keväällä päästä ilman soveltuvuuskoetta – kaikki oppilaitokset eivät ota kokeita käyttöön

Suomi jarruttaa Euroopasta vietävän tiedusteluteknologian tehokkaampaa valvontaa

Turvapaikanhakija ei tiennyt juristiaan oikeustaistelun aikana – Abraham kertoo joutuneensa pakkopalautetuksi hengenvaaraan väärällä nimellä

Minna Canth -kirjailija Minna Rytisalo veti pääkirjaston Minnansalin ääriään myöten täyteen – vaikuttajan Jyväskylän-vuodet nousevat nyt uuteen arvoon

Kaksikko ryösti kaupan Paraisilla, poliisi nappasi epäillyt koiran avulla

Väitöstutkimus: D-vitamiinin puutos vaikuttaa useiden sairauksien syntyyn – tämän verran suomalainen tarvitsee ravintolisää päivässä

Linja-auto ja aura-auto kolaroivat jäisellä tiellä Loimaalla –  matkustajat selvisivät säikähdyksellä

Turistibussi jumahti jyrkkään ylämäkeen Riihivuorentiellä ja valui päin puita ja sähkölinjoja – yksi loukkaantui

Vuoden Matti on meteorologi Matti Huutonen – Nykänen sai tittelin ensimmäisenä 1983

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.