Sastamalassa odotetaan vilkasta vaalipäivääVammalan, Äetsän ja Mouhijärven asukkaat eteläisellä Pirkanmaalla ovat vuodenvaihteesta lähtien Sastamalan kaupunkilaisia. Yhteistä valtuustoa valittaessa on siinä ja siinä, pysyykö keskusta ykköspuolueena.
Vammalan kaupunginvaltuustossa keskusta on nyt suurin puolue. Keskustavetoinen Suodenniemi liittyi Vammalaan kesken vaalikauden vuonna 2007.
- Keskustan menestys tulevissa vaaleissa riippuu paljon siitä, miten äetsäläiset ja mouhijärveläiset lähtevät äänestämään, arvioi Ismo Yli-Sipilä, Vammalan keskustan puheenjohtaja.
Mouhijärvellä keskustalaisia on kolmasosa valtuutetuista, Äetsässä hieman vähemmän.
Ilman suodenniemeläisiä Vammalan valtuusto on melkeinpä eduskunnan pienoismalli. Demarit, keskusta ja kokoomus ovat varsin tasaväkisiä, pienet ryhmät taas selvästi pienempiä.Liitos lisännee vaali-intoa


Pienistä suurin on sitoutumattomien ryhmä, jollainen on sekä Mouhijärvellä että Vammalassa. Vaaleja varten on koottu yhteinen lista, mutta muuten molemmat yhdistykset jatkavat toimintaansa.
- Mikään kulmakunta ei saa olla periferiaa, linjaa Maire Villo Mouhijärven sitoutumattomista.
Puoluekanta ei ole kaikille äänestäjille tärkein. Oman kulmakunnan asiat ja niitä ajavien henkilöiden äänestäminen kiinnostavat - liitostilanteessa tavallistakin enemmän.
- Kyllä Sastamalan muodostaminen saa asukkaat entistä enemmän vaaleissa liikkeelle, sanoo Samueli Seljänperä, Vammalan sosiaalidemokraattien puheenjohtaja."Positiivista kilpailua"
Kokoomuksen tunnetuin nimi Vammalassa on kansanedustaja Arto Satonen. Satosen mukaan ehdokkaina on paljon päteviä ja osaavia henkilöitä - ei vain kokoomuksen listalla, vaan muillakin.
- Uskon, että tällainen positiivinen kilpailu heijastuu myös äänestysaktiivisuuteen, sanoo Satonen.
Ehdokkaiden joukossa on monia paluumuuttajia, jotka ovat elelleet aikansa Tampereella tai Helsingissä ja palanneet Vammalaan.
Satonen muistaa vielä kehaista, että kokoomuksen ehdokaslista on Sastamalan pisin. Tosin demareilla ja keskustalla on kummallakin vain yksi ehdokas vähemmän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

Viitasaarelta löytyy erikoinen ja kiehtova veistospuisto – sunnuntaina Tuulensuun puiston veistoksia esitellään ja keskustellaan yhteisöllisyydestä

Karstulassa voit olla entisajan lapsi – Satusivellin -tapahtuma huipentuu torstaina Kruukkilassa

Toivottavasti viikonloppuna tuulee – Keitele Regatta starttaa Äänekoskelta ja maali on Viitasaarella

Jyväskylän yliopisto vaihtoi profiilikuvat sateenkaariväreihin – Pride-tempaus kummastuttaa ihmisiä Tapio Puolimatkan takia

Poika kuristi isäänsä ja vei veitsen kurkulle Muuramessa – tuomittiin ehdollista vankeutta

Lastu lentää ja tienoo pärisee: Moottorisahalla veistetään viikonloppuna toteemeja Kivijärvellä

Nyt eletään polkupyörävarkauksien sesonkiaikaa – katso täältä vinkit miten vältät pyöräsi päätymisen pitkäkyntisten käsiin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.