Sastamalassa odotetaan vilkasta vaalipäivääVammalan, Äetsän ja Mouhijärven asukkaat eteläisellä Pirkanmaalla ovat vuodenvaihteesta lähtien Sastamalan kaupunkilaisia. Yhteistä valtuustoa valittaessa on siinä ja siinä, pysyykö keskusta ykköspuolueena.
Vammalan kaupunginvaltuustossa keskusta on nyt suurin puolue. Keskustavetoinen Suodenniemi liittyi Vammalaan kesken vaalikauden vuonna 2007.
- Keskustan menestys tulevissa vaaleissa riippuu paljon siitä, miten äetsäläiset ja mouhijärveläiset lähtevät äänestämään, arvioi Ismo Yli-Sipilä, Vammalan keskustan puheenjohtaja.
Mouhijärvellä keskustalaisia on kolmasosa valtuutetuista, Äetsässä hieman vähemmän.
Ilman suodenniemeläisiä Vammalan valtuusto on melkeinpä eduskunnan pienoismalli. Demarit, keskusta ja kokoomus ovat varsin tasaväkisiä, pienet ryhmät taas selvästi pienempiä.Liitos lisännee vaali-intoa


Pienistä suurin on sitoutumattomien ryhmä, jollainen on sekä Mouhijärvellä että Vammalassa. Vaaleja varten on koottu yhteinen lista, mutta muuten molemmat yhdistykset jatkavat toimintaansa.
- Mikään kulmakunta ei saa olla periferiaa, linjaa Maire Villo Mouhijärven sitoutumattomista.
Puoluekanta ei ole kaikille äänestäjille tärkein. Oman kulmakunnan asiat ja niitä ajavien henkilöiden äänestäminen kiinnostavat - liitostilanteessa tavallistakin enemmän.
- Kyllä Sastamalan muodostaminen saa asukkaat entistä enemmän vaaleissa liikkeelle, sanoo Samueli Seljänperä, Vammalan sosiaalidemokraattien puheenjohtaja."Positiivista kilpailua"
Kokoomuksen tunnetuin nimi Vammalassa on kansanedustaja Arto Satonen. Satosen mukaan ehdokkaina on paljon päteviä ja osaavia henkilöitä - ei vain kokoomuksen listalla, vaan muillakin.
- Uskon, että tällainen positiivinen kilpailu heijastuu myös äänestysaktiivisuuteen, sanoo Satonen.
Ehdokkaiden joukossa on monia paluumuuttajia, jotka ovat elelleet aikansa Tampereella tai Helsingissä ja palanneet Vammalaan.
Satonen muistaa vielä kehaista, että kokoomuksen ehdokaslista on Sastamalan pisin. Tosin demareilla ja keskustalla on kummallakin vain yksi ehdokas vähemmän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.