Sata palomiestä sammutti VR:n viittä rakennusta Jämsänkoskella – katso kuvat harjoituksesta

Sadalle vapaapalokuntalaiselle tarjoutui lauantaina harvinainen tilaisuus harjoitella savusukellusta ja sammutusta mittavassa harjoituksessa Jämsänkoskella. Poikkeukselliseksi harjoituksen teki paitsi iso osallistujamäärä, myös poltettavien rakennusten laajuus.

Aseman vieressä Kellokallion alueella sytytettiin tuleen viisi rakennusta, joiden yhteispinta-ala oli noin 600 neliötä, kertoi harjoituksesta vastannut Jämsänkosken VPK:n päällikkö Pertti Leppänen. Kyseessä olivat tyhjillään olleet entiset VR:n kiinteistöt.

– Tavallisesti harjoittelemme simulaatio-olosuhteissa konteissa ja harvoin on mahdollista päästä näin isosti harjoittelemaan aitoon oikeaa rakennuspaloa vastaavaan ympäristöön, Leppänen kuvaili.

Harjoitus alkoi aamukymmeneltä ja päättyi alkuillasta viiden aikaan. Rakennusten jälkivartiointi paikalla jatkuu yön yli.

Päivän aikana savusukelluskoulutuksen sai 60 palokuntalaista. Harjoitukseen osallistujia tuli Jämsän seudun lisäksi myös Korpilahden, Säynätsalon, Muuramen ja Äänekosken vapaapalokunnista. Mukana oli myös Jämsän paloaseman henkilökuntaa.

Leppäsen mukaan harjoitus onnistui hyvin ja savusukelluskoulutusten ohella mahdollista oli myös erilaisten sammutustekniikoiden harjoittelu.

Harjoitus kiinnosti myös sivullisia ja parhaimmillaan paikan läheisyydessä sijaitsevalla levikkeellä oli parkissa jopa nelisenkymmentä autoa seuraamassa toimintaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .