Sataako Jyväskylässä, sataako Lahdessa? Katso tästä rallireitin sää!

Ilmatieteen laitokselta ennustetaan ralliviikoksi vaihtelevaa säätä. Vielä toistaiseksi on kuitenkin vaikea ennustaa erikoiskoekohtaista keliä, sillä vaihtelevalla säällä ennusteet saattavat muuttua rajustikin.

Jyväskylän MM-ralli alkaa keskiviikkona Ruuhimäen testierikoiskokeella kello 19.30. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Siiri Wickström kertoo keskiviikkoillan olevan Jyväskylän seudulla pilvinen. Myös jokunen sadekuuro saattaa illan aikana ripsauttaa ennen kuin taivas poutaantuu ja selkenee yöksi.

Torstaina, ensimmäisenä varsinaisena kisapäivänä, ralliletka lähtee siirtymään aamutuimaan kohti Lahtea. Erikoiskoe 1, Koukunmaa, starttaa kello 17.23, jolloin katsojien kannattaa varata ainakin taskun pohjalle kertakäyttösadetakkeja tai muita kuivana pitäviä varusteita.

– Iltapäivällä ja alkuillasta kuurosateiden mahdollisuus on olemassa, mutta iltaa kohden poutaantuu, meteorologi Wickström sanoo.

Ralliletka siirtyy torstai-illaksi takaisin Jyväskylään, jossa rallihumppaa vietetään sadekuuroriskin siivittämänä.

– Torstain ja perjantain välinen yö näyttää pilviseltä, joten lämpötila tippunee 15 asteen kieppeille, Wickström ennustaa.

Lauantai vielä epävarma

Perjantaina erikoiskokeille lähdetään jo varhain aamulla. Urrian erikoiskokeelle autot starttaavat kello 7.42, joten rallifaneja nähtäneen metsiköissä jo aamutuimaan.

Perjantai näyttää Keski-Suomessa epävakaiselta ja maakunnassa saatetaan saada runsaampaakin sadetta. Myös ukkonen saattaa kolistella, joten erikoiskokeille suositellaan sadeasusteita. Sateenvarjoa ei aukealle paikalle kannata ukkosen vuoksi ottaa, sillä ukkosella erityisesti metallikärkiset sateenvarjot ovat vaarallisia.

– Perjantaina illalla ja alkuyöstä sateet näyttävät väistävän itään, joten yöstä tulee jälleen poutainen Jyväskylässä, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.

Lauantain sääennuste on Jyväskylän seudulla vielä epävarma. Tällä hetkellä sadealue näyttäisi jäävän väijymään pohjoisempaan Keski-Suomeen, kun ralleissa lähdetään Surkeen, Leustun ja Ouninpohjan erikoiskokeille eteläiseen maakuntaan.

– Mutta lauantai on vielä epävarma, sillä jos sadealue päättää siirtyä noin 200 kilometriä etelämmäksi, runsaammat sateet saattavat saapua ralliteille, Wickström kertoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .