Satakunnan Kansa: Apteekki myi asiakkaalle käytettyjä insuliinikynän neuloja

Porin Yliopiston Apteekki myi vahingossa asiakkaalle erän käytettyjä insuliinikynäneuloja, kertoo Satakunnan Kansa. Apteekki toimitti tiistaina asiakkaalle 20 käytettyä insuliinikynän neulaa.

Apteekinhoitaja Marika Osaran mukaan virhe huomattiin noin puolen tunnin päästä. Hänen mukaansa kyseessä oli inhimillinen virhe eikä vastaavaa ole koskaan ennen sattunut.

– Tarkensimme välittömästi lääkejätteiden käsittelyn ohjeistusta, ja meneillään on sisäinen selvitys, jotta kenellekään ei enää ikinä näin kävisi.

Käytetyt neulat oli tiettävästi palautettu apteekkiin alkuperäisessä pahvipakkauksessa. Se sekoitettiin myöhemmin avaamattomaan pakkaukseen.

– Farmaseutti on laskenut reseptipisteessä pakkauksen pöytätasolle ja ajatellut, että vie sen pois kun asiakaspalvelutilanne on ohi. Toinen työntekijä on sitten huomannut käyttämättömän näköisen pakkauksen ja ottanut sen. Silloin ne ovat todennäköisesti sekoittuneet, Osara kertoo lehdessä.

Helsingin Sanomien haastattelussa viestintäjohtaja Jenni Tyrni Yliopiston Apteekista kertoo, että ostaja on tehnyt asiasta rikosilmoituksen poliisille. Ostaja jäljitettiin pankkikorttitietojen perusteella ja pankin avustuksella.

 

Äiti kertoo poikansa pistäneen käytetyillä neuloilla

 

Satakunnan Kansassa nainen kertoo hakeneensa porilaisapteekista tiistaina kynäneuloja 14-vuotiaalle diabeetikkopojalleen. Äiti oli lähtenyt Yliopiston Apteekkiin, koska Porin hoitotarvikejakelu ei ollut enää myöhään iltapäivällä avoinna ja poika oli kertonut neulojen olevan vähissä.

Keskiviikkona äiti sai puhelun pankista ja soitettuaan apteekkiin kuuli neulojen olevan käytettyjä. Mentyään poikansa huoneeseen hän huomasi, että neuloista puuttuivat sinetit. Jäljellä pussissa oli 15 neulaa, kun neuloja alkujaan oli ollut 20.

Äiti kertoo lehdessä, että teki rikosilmoituksen torstaina.

– Haluan heidät vastuuseen vaarasta, johon he ovat poikani asettaneet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.