Sataman sakkojen syy selvisi: "Eiväthän ambulanssit voi laiturilta hypätä"

Useat Jyväsjärvellä viikonloppuna ulkoilleet saivat harmittavan lopun luistelu- ja hiihtoretkilleen – sataman alueelle huolettomasti pysäköityihin autoihin oli jaettu runsaasti sakkolappuja. Monen mielestä parkkipaikat on alueella merkattu epäselvästi ja sakot.

Jyväskylän kaupungin pysäköinninvalvonnan johtaja Tuula Ahonen toteaa, että pysäköinti on kyllä alueella opastettu asianmukaisesti.

– Siellä on kyllä liikennemerkit paikallaan. Aluekieltomerkki on myös, joka kertoo että missään muualla ei saa pysäköidä kuin merkatuilla alueilla.

Lauantaina oli kuitenkin pitkästä aikaa ihana ulkoilusää, joten oliko mielekästä sakottaa iloisella mielellä ulkoilevia ihmisiä?

– Jos siellä kerran merkit on, niin nehän sitten pitäisi ottaa pois. Eihän pysäköinninvalvonta voi katsoa että nyt on iloisia ihmisiä, nyt ei laputeta, Ahonen miettii.

Sosiaalisessa mediassa on jopa lähtenyt kiertämään porilaismiehen blogipostaus, jossa on koottu kaikki sataman moninaiset liikennemerkit.

– Sama laulu on ihan joka kaupungissa. Tampereelta ollaan muuttamassa Jyväskylään kun siellä on niin tiukka pysäköinninvalvonta ja niin edespäin, Ahonen kertoo.

Suurin osa parkkisakoista tuli Kuokkalan sillan viereiseltä sataman tyhjältä kentältä. Monen mielessä alue oli loogisesti vapaa parkkeerattavaksi, mutta pysäköintikiellolle löytyy hyvä syy.

– Sillan alitse kulkee korkean (Horisontti-)rakennuksen pelastusreitti. Myös rantaan tai jäälle tulevat ambulanssit kulkevat sitä kautta liuskaa pitkin, eiväthän ne voi laituriltakaan hypätä.

– Alue oli viikonloppuna aika tiukkaan autoitettu, Ahonen toteaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .