Satatuhatta henkilöautoa vyöryy pk-seudulle melko tyhjinä

Arkipäivisin pääkaupunkiseudulle saapuu reilut 100 000 henkilöautoa. Useimmiten autossa on vain kuljettaja. Keskikuormitus on 1,27 ihmistä, selviää YTV:n torstaina julkaisemasta tutkimuksesta.

Lännestä tulevat ajavat useimmiten Helsinkiin tai Espooseen. Idästä kaksi kolmesta saapui Helsinkiin. Pohjoinen oli vahva tulosuunta Vantaalle.

Länsiväylää huristelevan auton keski-ikä on alle neljä vuotta, kun maan keskiarvo on yhdeksän vuotta. Työsuhdeautoja Länsiväylällä oli reilu viidennes, kun Lahdentiellä niitä on vain kolme prosenttia.

Dieseleitä autoista on vähän useampi kuin joka neljäs.

Liikenteestä vain viisi prosenttia jatkoi läpi pääkaupunkiseudun.

Uusimmat

Kotimaa

Yön uutiskooste: Lasten yksityiset sairauskuluvakuutukset yleistyvät Suomessa, pommi-iskusta epäillyt etsinnät jatkuvat Ranskassa, Leijonat taistelevat MM-finaalipaikasta

Yle: Poliisi kiinnittää tänä kesänä erityistä huomiota festivaalien turvatoimiin

Eurooppaan mahtuisi lisää vauvoja – Alhainen syntyvyys ei ole kuitenkaan suurin uhka talouskehitykselle

Punkkitautien määrä on moninkertaistunut, mutta hysteriaan ei ole syytä – "Yksi purema 50:stä johtaa todettavaan sairauteen"

Jo puolella Suomen lapsiperheistä on yksityinen sairauskuluvakuutus

Ovensuukyselyt povaavat Irlannin pääministeripuolueelle eurovaalivoittoa

Karannutta koiraa pyydystäneet ihmiset katkaisivat junaliikenteen Helsingissä – "Erittäin huono idea mennä junien sekaan juoksentelemaan"

Jännittävä lätkämatsi nostaa sydänpotilaiden verenpaineet kattoon – Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksessä tärkeä peli voi näkyä yllättävällä tavalla

Päiväkodin johtaja sai kärsiä, kun jyväskyläläisäiti hermostui perheestä tehdystä lastensuojeluilmoituksesta – pikaistuksissa kirjoitetusta viestistä sakkoja

Kyllä tästä maisterille seppele syntyy – yliopiston promootion juhlallisuudet alkoivat

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.