Sateen uhka varjostaa Jyväskylän yliopiston promootiota

Jyväskylän yliopiston yhdeksäs kaikkien tiedekuntien yhteinen promootio alkoi eilen perjantaina seppeleensitojaisilla ja miekanhiojaisilla Ruusupuistossa.

Tänään lauantaina ohjelmassa on Jyväskylän Paviljongissa puoliltapäivin järjestettävä promootioakti, jossa maisterit saavat maisterinseppeleen ja -sormuksen ja tohtorit puolestaan tohtorinhatun ja -miekan.

Promootioon osallistuu noin 90 maisteria ja lähes 90 tohtoria. Kun mukaan lasketaan heidän seuralaisensa sekä kutsumansa vieraat, kaikkiaan aktiin osallistuu noin 700 henkilöä.

Tapahtuman on tarkoitus jatkua kello 15.30 Aren aukiolta lähtevällä kulkueella. Kulkueen on määrä päätyä Taulumäen kirkolle. Puistokatu on suljettu liikenteeltä kello 15.30–16.30.

Viestintä- ja markkinointipäällikkö Miikka Kimari kertoo, että jos sataa, kulkue perutaan ja osallistujat kuskataan tapahtuman käyttöön varatuilla linja-autoilla suoraan kirkkoon.

– Päätös perumisesta tehdään vasta hieman ennen kello kolmea. Silloin katsotaan, miltä sade-ennuste näyttää seuraavalle tunnille. Mutta siitä lähdetään, että kulkue järjestetään, Kimari sanoo.

Kulkueeseen arvioidaan osallistuvan yli 300 ihmistä. Siinä ovat maistereiden, tohtoreiden ja kunniatohtoreiden lisäksi mukana muun muassa promoottori Pekka Neittaanmäki informaatioteknologian tiedekunnasta, rehtori Matti Manninen, yliairut ja seppeleensitojatar.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .