Satosen Yle-työryhmä sai jatkoaikaa juhannuksen yli

Vanjoen mediatyöryhmän esityksiä aletaan toteuttaa

Yleisradion tulevaisuutta pohtiva parlamentaarinen työryhmä saa jatkoajan kesäkuun loppuun, kertoi liikenne- ja viestintäministeriö tiistaina. Kansanedustaja Arto Satosen (kok.) vetämän työryhmän piti alun perin saada työnsä valmiiksi tämän kuun loppuun mennessä.

– Se on seurausta työn laajuudesta. Olemme hyvin perusteellisesti kuulleet asiantuntijoita ja alkaneet jo käydä keskustelua. Tässä on myös aikataulusyitä, jäsenten matkoja ja muita, Satonen kertoi.

Työryhmän on määrä selvittää Yleisradion julkisen palvelun tehtävän laajuutta, toteuttamistapaa ja rahoituksen tasoa. Lisäksi työryhmä pohtii Ylen asemaa ja merkitystä Suomen mediamarkkinoilla sekä yhtiön merkitystä demokratian, sananvapauden ja viestinnän monipuolisuuden ja riippumattomuuden kannalta.

Turhaa sääntelyä poistetaan

Liikenne- ja viestintäministeriö ilmoitti myös aloittavansa valmistelut tietoyhteiskuntakaaren muuttamiseksi. Tarkoitus on panna toimeen Anssi Vanjoen viime joulukuussa raporttinsa julkistaneen mediatyöryhmän esityksiä siltä osin kun ne kuuluvat ministeriön toimialaan.

Tarkoitus on muun muassa kumota tarpeettomana säännös, jonka mukaan radiomainoksien osuus ei saisi olla yli 20 prosenttia päivittäisestä lähetysajasta.

Liikenne- ja viestintäministeriön peruspalveluyksikön johtaja Laura Vilkkonen toteaa, että radiot osaavat itsekin pitää mainosten määrän järkevällä tasolla ilman että sitä säädellään.

– Tutkimukset osoittavat, että kanava vaihtuu heti, kun mainokset alkavat. Toimiala tietää sen itsekin oikein hyvin. Me puramme turhaa sääntelyä, joka toteutuu joka tapauksessa.

Lisäksi tulossa on muutoksia TV- ja radio-ohjelmien siirtovelvoitteisiin. Ensi vuoden alussa kaapeli-TV-verkossa ei enää ole velvoitetta siirtää MTV3:a ja Nelosta. Ylen ohjelmien osalta velvoite jää voimaan. Tässäkin on Vilkkosen mukaan kysymys tarpeettoman sääntelyn purkamisesta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.