Sauna ei enää lämmitä Heinolan imagoa

Löylyn MM-kisojen jälkiselvittely kestää kauan. Päijät-Hämeen poliisilla menee tutkimuksiin viikkoja. Heinola tarvitsee puolestaan aikaa toipuakseen siitä, että jälleen yksi imagovaltti kääntyi nurin.

Suomalainen finalisti Timo Kaukonen oli maanantaina edelleen sairaalassa Helsingissä. Hänen pahimmalle kilpakumppanilleen, vuonna 1948 syntyneelle Vladimir Ladyzhenskille, tehtiin ruumiinavaus, jonka lopulliset tulokset ovat luvassa vasta viikkojen kuluttua.

Päijät-Hämeen poliisi on ryhtynyt keräämään tietoa kisajärjestelyistä. Mitään rikokseen viittaavaa ei ole tässä vaiheessa ilmennyt.

Kaksi kriittistä minuuttia

Heinolan kaupunginhallitus sai maanantai-iltana alustavan selvityksen tapahtuneesta. Järkyttyneille katsojille on järjestetty kriisipuhelin ja kisaorganisaatiossa työskennelleille tarjotaan henkistä apua. Kisojen nettisivut on korvattu lyhyellä suomen- ja englanninkielisellä surunvalittelulla.

Kilpailunjohtaja Ossi Arvela on edelleen eräänlaisessa shokissa.

- Minulle neljännet kilpailut olivat viimeiset.

Arvelan-vuosina ei ole ennen viety kilpailijaa pois ambulanssilla. Kahdesti on jouduttu hakemaan saunojaa pois, mutta lisähappi ja kylmä vesi ovat auttaneet kymmenessä minuutissa.

- Nytkin neljä finalistia tuli ulos saunasta hymyillen neljän minuutin vaiheilla. Toivottavasti tutkinta löytää vastauksen siihen, mitä tapahtui kahden seuraavan minuutin aikana kahdelle kokeneelle saunakilpailijalle.

Kilpailijat olivat allekirjoittaneet vakuutuksen, että osallistuvat kisaan omalla vastuullaan eivätkä vaadi järjestäjiltä jälkikäteen mitään korvausta.

"Meni liian pitkälle"

Heinolan kaupunginjohtaja Hannu Komonen ei näe mahdollisuuksia jatkaa kisoja.

- Jos leikkimielisenä alkanut kisa menee näin pitkälle, ei minulla ole kanttia esittää määrärahaa seuraavaan budjettiin.

Heinolan nettopanos on jäänyt muutamaan tuhanteen euroon, sillä suositulle tapahtumalle riittää sponsoreita.

Komosen mielestä löylykisa on ollut Heinolalle upeaa ja myönteistä mainosta - tähän vuoteen asti niin kuin myös Reumasairaala kylmähoitoineen ja UPM:n tehtaat.

- Jäljellä on vielä kesäteatteri ja Jyrää-konsertit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hallitus kokoontuu tänään iltakouluun lomien jälkeen

Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään, ensimmäiset kiirehtivät opintielle jo eilen

Valtiovarainministeriön on määrä saada valmiiksi ehdotuksensa ensi vuoden budjetiksi – neuvotteluissa etsitty keinoja esimerkiksi vientiteollisuuden auttamiseksi

Jyväskyläläinen asianajaja Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois" – katso video heittelehtivästä rekasta

Opettajien lomautukset alkoivat Karstulassa ja jatkuvat syksymmällä – "Ensi vuoteen haemme muita säästöjä"

Kotijuhlat tulossa ja korona arveluttaa? – lue lääkäreiden ja viranomaisten ohjeet turvalliseen juhlintaan

Rivit, Raitti vai Sylit – nyt kysytään kaupunkilaisten mielipidettä Samulinniityn uudesta asuinalueesta

THL:n pääjohtaja: Maskisuositus julkaistaan torstaina – julkiset liikennevälineet erityishuomiona, suosituksesta tulossa alueellinen

Leivonmäkeläinen Helena Gyldén kohtasi Nelostiellä 2,7 promillen humalassa ajaneen rekkakuskin: "Löin jarrut pohjaan ja huudahdin, että herra jumala, nyt se kaatuu"

Tilapäinen auton tarve? Jyväskylän kaupunki vuokraa kimppa-autoja myös yksityishenkilöille

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.