Saunoja linnuille ja jätevesikylpylä – Näin Keski-Suomen yritykset hassuttelivat aprillipäivänä

Lukuisat tahot pilailivat aprillipäivän kunniaksi.

Huhtikuun ensimmäisenä päivänä tapahtuu joka vuosi harvinaisen kummallisia juttuja. Myös tänä vuonna lukuisat tahot pilailivat aprillipäivän kunniaksi. Poliisi ilmoitti ottavansa käyttöön miehitetyt XL- kamerapöntöt liikenteen valvonnan tarkoituksiin. Keski-Suomen yrityksistä muun muassa Harvia ja Mustankorkea yhtyivät ilonpitoon.

Sauna linnuille

Harvia ilmoitti alkavansa valmistaa saunoja linnuille. Uuden Harvia Birdie-niminen saunaratkaisun kerrottiin avaavan linnuille turvallisen lämmittelymahdollisuuden lintulaudalla vierailun yhteydessä.

– Kyseessä ei missään nimessä ole tavallinen lintulauta, vaan suuressa mittakaavassa luonnon monimuotoisuuden mahdollistava innovaatio. Birdien kehittäminen on ollut eräänlaista lintujen käyttäytymistieteen ja sauna-alan parhaiden käytäntöjen yhdistämistä, Timo Harvia kertoi tiedotteessa.

Uutuudelle uskottiin olevan kysyntää etenkin Pohjois-Amerikan markkinoilla.

Jätevesipuistoon polskimaan?

Mustankorkean kaatopaikka kertoi avaavansa kesäkuussa Euroopan ensimmäisen kierrätysvesipuiston, joka hyödyntäisi Mustankorkealla syntyvää jätevettä. Puistoa kuvailtiin koko perheelle sopivaksi konseptiksi, joka yhdistäisi kotimaanmatkailun, ympäristöarvot ja kierrätyksen.

– Kierrätysvesipuistosta odotamme Jyväskylään uutta matkailun vetonaulaa, joka kiinnostaa turisteja myös kansainvälisesti, Mustankorkean toimitusjohtaja Esko Martikainen veisteli.

Innovatiiviselle jätevesipuistoille syntyi tilaa tiedotteen mukaan, kun vuoden 2016 alussa perinteinen loppusijoitus kaatopaikoille kiellettiin ja Mustankorkean mittava alue uhkasi jäädä vähälle käytölle.

Lähiviiniä Toivakasta

Keskisuomalaisen oma aprillipäivän juttu kertoi Toivakassa alkavasta viininvalmistuksesta. Jutun mukaan viininviljelyä oli kokeiltu Toivakassa jo kuuden vuoden ajan ja vieläpä hyvällä menestyksellä. Nyt viininviljelyä olisi tarkoitus jatkaa Toivakan ns. Baijerin laaksossa ainakin pienellä volyymilla. Kaiken huipuksi keskisuomalaista valkoviiniä kerrottiin tänään olevan tarjolla Toivon vanhalla pihalla.

Osa lukijoista epäili useampaakin Keskisuomalaisen juttua aprillipilaksi, mutta vain lähiviini oli todella huijaus. Sen sijaan Jyväskylän kaupunginteatteri oikeastikin valaistaan siniseksi lauantaina ja Jyte ottaa käyttöön palvelusetelin, jolla saa peruukin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.