Saunomisen ystäville tarjolla herkkuja Keski-Suomessa – lauantaina alkava teemaviikko on suurempi kuin koskaan, katso koko ohjelma tästä

Keski-Suomessa neljättä kertaa järjestettävä Saunamaakuntaviikko on tänä vuonna suurempi kuin koskaan. Lauantaina alkavaan Saunamaakuntaviikkoon mahtuu tällä kertaa noin 75 eri tapahtumaa. Viikkoa vietetään 29.6–7.7 ympäri Keski-Suomea.

Yksittäisistä tapahtumista Lakeland ­– Jyväskylä Region -hankkeen projektiassistentti Tuomas Paloniemi nostaa esiin esimerkiksi lauantaina Laukaan Peurungassa 6. heinäkuuta käytävät Saunanlämmityksen MM-kilpailut.

– Kilpailuihin on jo ilmoittautunut parikymmentä joukkuetta, joista neljä tulee Japanista. Japanissa ollaan hyvin innostuneita saunomisesta, ja siellä järjestettiin jo huhtikuussa epäviralliset esikarsinnat MM-kisoihin, Paloniemi kertoo.

MM-kisojen ensimmäisessä erässä telttasauna lämmitetään mahdollisimman nopeasti viiteenkymmeneen asteeseen vallitsevasta lämpötilasta. Jokaiselle joukkueelle jaetaan kaikki tarvittavat lämmitysvälineet ja kolmesta neljään nopeimmin toiminutta joukkuetta jatkaa samana päivänä käytävään finaaliin.

Saunanlämmityksen MM-kisojen yhteyteen rakentuu myös suuri yleisötapahtuma, sillä Peurungassa pidetään kisojen aikana saunamessut ja alueelle nousee myös SaunaPark-saunamaailma.

Savusaunasta haikusaunaan

Uutena käyntikohteena Saunamaakuntaviikolla on tänä vuonna esimerkiksi Lehtisaaren kesäkodin sauna Jyväskylässä Tuomiojärvellä.

– Viikon aikana voi kokea esimerkiksi savusaunan, perinnesaunan, haikusaunan, piippusaunan tai kellarisaunan, vain muutamia mainitakseni, kertoo Paloniemi.

Saunamaakuntaviikon aikana voi osallistua myös esimerkiksi Saunamaratonille, käydä melontaretkellä tai piipahtaa saunapolulla tai saunaristeilyllä. Osa Saunamaakuntaviikon Saunoista lämpiää kertaluontoisesti, osassa voi kylpeä viikon jokaisena päivänä. Osa tapahtumista on ilmaisia, valtaosa maksullisia.

Viime vuonna Saunamaakuntaviikolla kävijöitä oli melkein 2000. Kotimaan kävijöiden lisäksi kävijöitä oli Australiasta, Saksasta, Espanjasta, Ruotsista, Meksikosta, Virosta ja Japanista.

– Tänä vuonna odotetaan vähintäänkin samanlaista väkimäärää, arvioi Tuomas Paloniemi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .