Savon Sanomat: Ilotulitepadasta vaaditaan selvitystä

Suomen silmälääkäriyhdistys tahtoo selvityksen siitä, olivatko vakavia vammoja aiheuttaneet Blingbling-ilotulitejättipadat viallisia. Asiasta kertoo Savon Sanomat.

Patojen maahantuoja, Pyrotuonti Oy:n toimitusjohtaja Jori Lahtonen ei usko viallisuuteen. Hän sanoo MTV3:n verkkosivuilla, että patojen koeammunnoissa ei löytynyt huomauttamista. Hän pitää mahdollisena, että tuote oli sytytetty väärin.

– Tämä kyseinen tuote on ollut markkinoilla jo kaksi vuotta, ja tuote on ollut myös Turvatekniikan keskuksen Tukesin tekemässä markkinavalvonta-ammunnassa, hän sanoo.

Ilotulitteet aiheuttivat uutenavuotena ennätyksellisen vähän silmävammoja, mutta Blingbling-patojen aiheuttamat vammat olivat erittäin vakavia. Ainakin kahdessa tapauksessa tulite räjähti sytyttäjän silmille.

Savon Sanomien mukaan molemmissa tapauksissa pata räjähti heti sytytyslangan sytyttämisen jälkeen. Sytyttäjä ei ehtinyt väistää lainkaan.

Etelä-Suomessa sattuneessa turmassa 23-vuotias sai vaikeita räjähdys- ja palovammoja. Kokkolassa puolestaan 37-vuotias turkulaismies sai kasvoihin palovammoja ja kasvoluiden murtumia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jättipata räjähti nuoren miehen kasvoille