Savon Sanomat: Lähes kaikki syyttäjänvirastot ostivat valmennusta valtakunnansyyttäjän veljen firmalta

Eniten koulutuksia osti Helsingin syyttäjänvirasto ja toiseksi eniten Valtakunnansyyttäjänvirasto (VKSV)

Miltei kaikki Suomen syyttäjänvirastot ovat ostaneet johtamisvalmennusta Deep Lead -konsulttiyhtiöltä, jonka pääomistaja on valtakunnansyyttäjän veli. Asiasta uutisoi Savon Sanomat.

Vain Lapin, Oulun ja Päijät-Hämeen syyttäjänvirastot eivät ostaneet viime vuosina Deep Leadin konsulttipalveluja.

Kymmenen vuoden aikana syyttäjänvirastot ovat ostaneet koulutusta Deep Leadilta ja sen edeltäjältä yhteensä noin 74 500 eurolla. Arvonlisävero mukaan luettuna summa on lähes 91 800 euroa.

Eniten koulutuksia osti Helsingin syyttäjänvirasto ja toiseksi eniten Valtakunnansyyttäjänvirasto (VKSV). VKSV ei kilpailuttanut näitä ostoja, vaikka oikeusministeriön hankintaohjeen mukaan yli 7 000 euron hankinnat olisi tullut tehdä mahdollisuuksien mukaan valtionhallinnon kilpailutetuilta sopimustoimittajilta.

Palvelujen merkittävä puolestapuhuja oli valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen. Oikeusministeri pidätti hänet virastaan elokuussa. Nissisen syytetään olleen hankkimassa koulutuksia esteellisenä veljensä omistaja-aseman takia. Korkein oikeus käsittelee Nissisen toimintaa pääoikeudenkäynnissä ensi viikolla. Hänelle vaaditaan virkavelvollisuuden rikkomisesta sakkoja. Syynä ovat koulutusostot Itä-Suomen syyttäjänvirastossa ja Valtakunnansyyttäjänvirastossa.

Nissinen kiistää syyllistyneensä koulutushankinnoissa rikokseen. Hän kiistää markkinoineensa yritystä ja katsoo kurssien olleen hyödyllistä itselleen ja syyttäjänvirastoille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.