Savon Sanomat: Poliisilakimiestä epäillään neljästä virkarikoksesta

Hämeen poliisilaitoksen poliisilakimiestä epäillään neljästä virkarikoksesta liittyen Kuopion huumepoliisien salaisten työviestin käsittelyyn. Asiasta uutisoivan Savon Sanomien mukaan poliisilakimiehen epäillään toimineen virheellisesti toisiin poliiseihin kohdistuneiden etsintöjen valvojana vuodesta 2014 alkaen.

Rikosilmoituksen ovat tehneet lehden mukaan neljä Kuopion poliisiaseman huumepoliisia, joiden sähköposteja ja puhelimia tutkittiin Jari Aarnion rikosvyyhden yhteydessä. Kuopion poliisin työntekijöitä ei enää epäillä rikoksista, mutta heiltä otettiin tutkinnan aikana luettavaksi lähes parituhatta tekstiviestiä ja sähköpostia, lehti kertoo.

Käräjäoikeus nimesi nyt virkarikoksista epäillyn poliisilakimiehen etsintävaltuutetuksi tarkkailemaan, että toiset poliisit eivät käsittele Kuopion huumepoliisin todistamiskiellon alaisia eli salaisia työasioita.

Lehti kertoo, että Helsingin hovioikeus perui poliisilakimiehen mandaatin etsintävaltuutettuna viime viikolla. Hovioikeus ei ota kantaa rikostutkintaan, mutta oikeuden mukaan jo pelkkä rikosepäily vähentää poliisilakimiehen luotettavuutta asiassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.