Savon Sanomat: Poliisilakimiestä epäillään neljästä virkarikoksesta

Hämeen poliisilaitoksen poliisilakimiestä epäillään neljästä virkarikoksesta liittyen Kuopion huumepoliisien salaisten työviestin käsittelyyn. Asiasta uutisoivan Savon Sanomien mukaan poliisilakimiehen epäillään toimineen virheellisesti toisiin poliiseihin kohdistuneiden etsintöjen valvojana vuodesta 2014 alkaen.

Rikosilmoituksen ovat tehneet lehden mukaan neljä Kuopion poliisiaseman huumepoliisia, joiden sähköposteja ja puhelimia tutkittiin Jari Aarnion rikosvyyhden yhteydessä. Kuopion poliisin työntekijöitä ei enää epäillä rikoksista, mutta heiltä otettiin tutkinnan aikana luettavaksi lähes parituhatta tekstiviestiä ja sähköpostia, lehti kertoo.

Käräjäoikeus nimesi nyt virkarikoksista epäillyn poliisilakimiehen etsintävaltuutetuksi tarkkailemaan, että toiset poliisit eivät käsittele Kuopion huumepoliisin todistamiskiellon alaisia eli salaisia työasioita.

Lehti kertoo, että Helsingin hovioikeus perui poliisilakimiehen mandaatin etsintävaltuutettuna viime viikolla. Hovioikeus ei ota kantaa rikostutkintaan, mutta oikeuden mukaan jo pelkkä rikosepäily vähentää poliisilakimiehen luotettavuutta asiassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kaahari ei olisi antanut piikkimaton häiritä pakomatkaansa, mutta tyhjentyneet renkaat olivat eri mieltä

Kansanedustaja kannustaa vahingonkorvauskanteen nostamiseen valtiota vastaan – "Ensin valtio ajoi kuntia rakentamaan verkkoja, mutta kieltäytyi maksamasta tukia"

"Erittäin hyvä, että noin toimittiin", kommentoi presidentti Niinistö Ykkösaamussa Haaviston al-Hol-toimista aloitettua esitutkintaa

Saana, 15, ja Helmi, 14, ovat tuoreita yrittäjiä, jotka auttavat ikäihmisiä – "Poistimme älypuhelimesta ylimääräisiä yhteystietoja"

Myös Keski-Suomesta hinkua Seinäjoen johtoon: Laukaan kunnanjohtaja hakee ison kaupungin pestiä

Lauantaina aloitetaan pohjalta, mutta parempaa on luvassa: Tällainen on Keski-Suomen hiihtoloman sää

Mitä tehdä, kun nenä vuotaa tai kasvot punoittavat teatterissa, kampaajalla tai pukukopissa?

Sahojen työtaistelutoimet yritetään saada päätökseen – mekaanisen metsäteollisuuden työriitaan annettu sovintoesitys

Sisäministeri Ohisalo: Välimeren alueelta otettavia turvapaikanhakijoita pyritään auttamaan mahdollisimman nopeasti

Yön uutiskooste: Lääkäripula uhkaa potilasturvallisuutta, koronavirus huolestuttaa Italiassa, hittisarjalle yllättävä jatko-osa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.